Όταν μιλάει κανείς για Σερραϊκό- κι όχι μόνο- βόλεϊ, το όνομα που του έρχεται στο μυαλό, είναι αυτό του Κώστα Ριζόπουλου.
Οι προσπάθειές του για να «έρθει» η κορυφαία διοργάνωση του final 4 του κυπέλλου γυναικών στις Σέρρες ευοδώθηκαν και οι Σερραίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα.
Έχοντας περάσει δεκαετίες στα παρκέ, προπονώντας τις πιο κορυφαίες αθλήτριες του Ελληνικού βόλεϊ, ο κ. Κώστας Ριζόπουλος, μιλά στο Infonews24, για τις εμπειρίες του, τα όνειρά του, τις προσδοκίες τους.
Ερ.: Κ. Ριζόπουλε, τι σημαίνει η ανάληψη της διοργάνωσης του final4 για την πόλη των Σερρών και για το Σερραϊκό βόλεϊ;
Κ.Ρ.: Τα οφέλη είναι ποικίλα για την πόλη μας. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και άλλα πολλά. Η υπεραξία που προκύπτει μέσα από την προώθηση της πόλης, αλλά και ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που συνοδεύουν τέτοιες διοργανώσεις, αποτελούν εχέγγυα για ένα καλύτερο αύριο.
Ερ.: Τι είναι αυτό που απολαμβάνει κάποιος με την ενασχόλησή του με το βόλεϊ είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής, είτε ως θεατής;
Κ.Ρ.: Αν και σίγουρα υφίστανται μικροδιαφορές, ο αθλητισμός γενικά, αλλά και το βόλεϊ ειδικότερα είναι ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση. Όλοι οι συμμετέχοντες βιωματικά μαθαίνουν να είναι μέρος ενός πειθαρχημένου συνόλου και να ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες. Έτσι αποκτώνται αβίαστα δεξιότητες χρήσιμες για όλη τους τη ζωή, αλλά και συνήθειες που θα συμβάλουν θετικά στην εξέλιξη τους ως άτομα μέσα από την ομάδα. Όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα ακόμη, είναι τα άμεσα και έμμεσα οφέλη και απολαβές της ενασχόλησης με το βόλεϊ με κάθε τρόπο ή ιδιότητα.
Ερ.: Έχετε ζήσει μεγάλες στιγμές στο βόλεϊ, έχετε προπονήσει κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες. Ποιο είναι το «απόσταγμα» όλης αυτής της εμπειρίας; Τι θέλετε να δείτε ή να κάνετε που δεν το έχετε δει ή κάνει;
Κ.Ρ.: Το απόσταγμα είναι : Υπήρχαν πολύ σημαντικές στιγμές της αθλητικής μου καριέρας, οι περισσότερες ευχάριστες. Ήμασταν με την ομάδα «ΣΙΡΙΣ» στην Α1 εθνική και ήθελα να την καθιερώσω σταθερά στα μεγάλα σαλόνια της Α1 και να έχουμε συμμετοχή στην Ευρώπη και τον ΑΟΣ που ήμασταν στην Α2 να τον ανέβαζα στην Α1, ώστε οι Σέρρες να γινόταν η Μητρόπολη του βόλεϊ, αλλά δεν με άφησαν…
Ερ.: Ποια είναι η προτροπή- συμβουλή σας προς τα νέα παιδιά;
Κ.Ρ.: Τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται καθημερινά με όποιο άθλημα αγαπάνε (και ιδιαίτερα το βόλεϊ που δεν έχει επαφή με τον αντίπαλο) και είναι μαζί με το σκάκι, το πιο έξυπνο άθλημα ( βάσει έρευνας που έγινε), θα διαμορφώσει ισορροπημένο χαρακτήρα και συναίσθημα θετικό για όλη την κοινωνία και θα έχει ενεργό ρόλο από κάθε μετερίζι.