Ν. Δερέμπεη: «Γνωρίζω τον τόπο μου, τις ανάγκες του, τις δυνατότητές του και έχω διάθεση προσφοράς, ιδέες, πείσμα» (Συνέντευξη)

Στη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα… ριχτεί για μία ακόμη φορά η γνωστή Σερραία δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη και αυτή τη φορά στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή και σήμερα, έχοντας και την εμπειρία και τη διάθεση και το μεράκι η κ. Δερέμπεη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για το νομό Σερρών.

Ερ.: Κ. Δερέμπεη, πως βιώνετε αυτή την προεκλογική περίοδο; Πως κυλά μέχρι στιγμής;

Ν.Δ.: Κυρία Χειμωνίδου καταρχάς σας ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στην έγκριτη ιστοσελίδα σας. Είναι η δεύτερη φορά που μπαίνω σ’ αυτό που λέμε προεκλογικό αγώνα και μπορώ να σας πω ότι βιώνω όλη αυτή την περίοδο με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι της γενιάς μου και αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνω και από τους πολίτες, με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή. Όπως γνωρίζετε η διεκδίκηση του «σταυρού» για την Περιφέρεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο νομός μας είναι τεράστιος και όλοι οι υποψήφιοι δίνουμε μάχη με τον χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της Περιφερειακής μας Ενότητας και να συνομιλήσουμε με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό άγχος και αρκετή κούραση, τα οποία όμως είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την ικανοποίηση που λαμβάνω όταν οι συμπολίτες μου με υποδέχονται με θέρμη. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της πενταετίας από την Περιφέρεια και τον Απόστολο Τζιτζικώστα και είμαι πολύ αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Προσωπικά θα συνεχίσω μέχρι τέλους να δίνω τον αγώνα μου με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και ενθουσιασμό.

Ερ.: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε πάλι «ναι» στον Απόστολο Τζιτζικώστα και να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιό του για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών;

Ν.Δ.: Όταν το 2014 μου έγινε η πρόταση από τον Περιφερειάρχη, η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα. Με έπεισαν όμως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διέκρινα στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Η αμεσότητά του, ο τρόπος σκέψης του, οι φρέσκιες ιδέες του, η διάθεσή του για προσφορά , η πίστη του ότι μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να φτάσει ψηλά. Είπα λοιπόν το «ναι» και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή καθώς μέσα στα χρόνια της διοίκησης που ακολούθησαν είδα πως έγινε μια μεγάλη προσπάθεια , παρήχθη έργο και αναβαθμίστηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτήν την προσπάθεια επιθυμούμε να συνεχίσουμε και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και την επόμενη τετραετία.

Ερ.: Είχατε μια εξαιρετική παρουσία στις προηγούμενες εκλογές, καθώς- ενώ δεν είχατε προηγούμενη εμπειρία ως υποψήφια- ήσασταν 4η με το ψηφοδέλτιο του κ. Τζιτζικώστα. Πόσο σας βοήθησε η προηγούμενη εμπειρία σας και τι σήμαινε για εσάς αυτή η πολύ καλή παρουσία;

Ν.Δ.: Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος με τίμησε με την ψήφο του και αυτό με γέμισε με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση . Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Σερραίους που με εμπιστεύθηκαν την προηγούμενη φορά , με αποτέλεσμα να καταλάβω όπως σωστά λέτε την 4η θέση, αν και συμμετείχα πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία . Η πολύ καλή μου παρουσία στις εκλογές του 2014 σημαίνει πολλά πράγματα για μένα. Καταρχάς, είναι μια απόδειξη εκτίμησης στο πρόσωπό μου και πίστης ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Επίσης, είναι μια «ψήφος εμπιστοσύνης» στους ανθρώπους της δικής μου γενιάς και φυσικά στις γυναίκες!
Σ΄ αυτές τις εκλογές χρησιμοποιώ την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα από την προηγούμενη φορά και εύχομαι να κερδίσω την εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερων ανθρώπων.

Ερ.: Τι να περιμένει ο Σερραίος ψηφοφόρος από τη Νάντια Δερέμπεη; Γιατί να σας εμπιστευθεί με την ψήφο του;

Ν.Δ.: Κυρία Χειμωνίδου είμαι ένας άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω ενεργά μέσα στην κοινωνία στην οποία ζω. Όσοι με γνωρίζουν καλά ,ξέρουν πως η αδράνεια και η απραξία είναι έννοιες άγνωστες για μένα. Μπήκα στο στίβο εργασίας πολύ μικρή και αγωνίστηκα σκληρά να επιβιώσω στο χώρο της δημοσιογραφίας , που όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι δύσκολος και απαιτητικός , με πολλές αντιξοότητες. Δουλεύω πάντα με όρεξη, με μεράκι και φυσικά με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Δραστηριοποιούμαι σε θεατρικές ομάδες , σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε εθελοντικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσω και από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου: Ακούραστα και με πάθος. Γνωρίζω τον τόπο μου, γνωρίζω τις ανάγκες του, γνωρίζω τις δυνατότητές του. Έχω απεριόριστη διάθεση προσφοράς, έχω ιδέες, έχω πείσμα. Αν εκλεγώ, θα προσπαθήσω πραγματικά για ό, τι καλύτερο για τον τόπο μου!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •