Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Σέρρες-Fosses» στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας

Η  Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses, Αργυρούλα Θεοδωρίδου, παρευρέθηκε στην Διάσκεψη των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των ευρωπαϊκών χωρών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας που έλαβε χώρα στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής στις 15 Απριλίου 2019. Πρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας ήταν η κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών. Στη συζήτηση για τη Γαλλοφωνία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης ως δήμαρχος πόλης αδελφοποιημένης με την πόλη Fosses της Γαλλίας.

Στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, του οποίου οι αρχές συνοψίζονται στο σύνθημα Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη, η Ελλάδα ανήκει, από το 2006, ως πλήρες μέλος και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στους κόλπους αυτού του διεθνούς φόρουμ με κοινή γλώσσα τη γαλλική κι ένα χώρο κοινών αξιών που στόχο έχει την προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της ειρήνης και ασφάλειας καθώς και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και των αξιών των οποίων αυτή είναι φορέας.

Η κ. Θεοδωρίδου, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας «Σέρρες-Fosses» -φορέα προώθησης της Γαλλοφωνίας- παρουσίασε ένα powerpoint στο οποίο αναφέρθηκε στον τρόπο προώθησης της Γαλλοφωνίας στις Σέρρες μέσα από μια σειρά δράσεων για παιδιά και για ενήλικες με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό και στις οποίες πρωταγωνιστεί η γαλλική γλώσσα, η γλωσσική και πολιτιστική της πολυμορφία. Παρουσίασε το άνοιγμα του Συλλόγου στην κοινωνία των Σερρών και τις συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, η Πρόεδρος κ. Αργυρούλα Θεοδωρίδου ευχαριστεί την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας για την ευκαιρία που της δόθηκε να παρουσιάσει τη συμβολή του Συλλόγου στην προώθηση της Γαλλοφωνίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •