Ατύχημα στα διόδια Ωραιοκάστρου- Αμετανόητη η Εγνατία Α.Ε. που «θυσιάζει» την ασφάλεια μπροστά στο κέρδος ;

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Ένα ακόμη ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις των διοδίων του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, που μπορεί να μην έχουν ανοίξει ακόμη, ωστόσο τα προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την… εμφάνισή τους.

Η ανυπαρξία του κράτους και η έλλειψη ικανοτήτων να διαχειριστεί κονδύλια και να μπορέσει να συντηρήσει τους αυτοκινητόδρομους, οδήγησαν στην οδυνηρή λύση της εμπλοκής ιδιώτη.

Μόνο που ο ιδιώτης- όπως αναφέρουν και οι νόμοι της αγοράς- έχει ένα και μόνο στόχο. Το κέρδος.

Αποτέλεσμα ήταν να «γεμίσει» η χώρα με σταθμούς διοδίων και να γίνεται αντικείμενο χλεύης και σαρκασμού, με πολλούς να τονίζουν πλέον πως το… εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, είναι τα… διόδια.

Η ανάγκη, όμως, της Εγνατίας Α.Ε. να γεμίσει τα ταμεία της με «ζεστό» χρήμα, οδήγησε στην εγκατάσταση σταθμών διοδίων, ακόμη και σε σημεία που κρίνονται ως επικίνδυνα.
Αλλά, αλήθεια, ποιος νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές, αν είναι βάλουμε μερικά εκατομμύρια στα ταμεία μας;

Χαρακτηριστικό είναι πως με συνεχή ρεπορτάζ, το Infonews24 «κρούει» εδώ και μήνες το… καμπανάκι, για την επικινδυνότητα των σημείων όπου έχουν εγκατασταθεί τα διόδια Στρυμονικού και Ασπροβάλτας.

(Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ http://infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/16544-pano-stis-strofes-ta-diodia-strymonikoy-pagida-gia-tous-odigoys-dikopo-maxairi-i-xorothetisi-vinteo )

Η ίδια κατάσταση εντωμεταξύ, αντιμετωπίζεται και στο σημείο όπου έχουν εγκατασταθεί τα διόδια του Ωραιοκάστρου, με τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται εκεί, ήδη να έχουν πάρει την άνω… βόλτα.

Το πιο πρόσφατο τροχαίο, είναι αυτό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην εξωτερική περιφερειακή. Ένα φορτηγό χτύπησε από πίσω ένα απορριμματοφόρο και για αρκετή ώρα δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο και ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •