Χάθηκε η συνδεδεμένη της βιομηχανικής τομάτας για Σερραίους αγρότες- Πρόβλημα και με την τηλεπισκόπηση στο βαμβάκι

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Άνω- κάτω είναι Σερραίοι αγρότες, που έχασαν μέσα από τα… χέρια τους τη συνδεδεμένη της βιομηχανικής τομάτας, παρά το γεγονός πως προ μηνών υπήρξε δέσμευση του ΥΠΑΑΤ, πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Το ζήτημα ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν εξαιτίας ζημιών στις καλλιέργειες, αλλά και λαθών στις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, το Υπουργείο δεσμεύθηκε πως θα μειώσει το πλαφόν της βιομηχανικής τομάτας από τους 5 τόνους στους 3, προκειμένου να μην χαθεί η συνδεδεμένη.

Η δέσμευση του Υπουργείου, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σερραίου αγροτοσυνδικαλιστή Στέργιου Νικολή, ουδέποτε τηρήθηκε κι έτσι αγρότες τόσο από την Άνω Καμήλα, όσο και από τη Μαυροθάλασσα, έχασαν τη συνδεδεμένη, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτησή τους.

Παράλληλα, όμως, έχουν δημιουργηθεί άπειρα προβλήματα με την τηλεπισκόπηση τόσο στο βαμβάκι, όσο και στη βιομηχανική τομάτα και γενικότερα στα προϊόντα που λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

«Μετά το νόμο που ψήφισε το… φιλοαγροτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, δεν μπορούν πλέον να διορθωθούν τα ανθρώπινα λάθη που θα σημειωθούν από τους φορείς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Μιλάμε για μεγάλη απώλεια στο αγροτικό εισόδημα. Τα προηγούμενα χρόνια, αν δεν ήταν εσκεμμένο το λάθος, μπορούσε ο αγρότης να κάνει ένσταση και να διορθωνόταν το λάθος.

Πλέον, όμως, με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διορθωθούν,» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Στέργιος Νικολής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •