Ποια η θέση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών στην κόντρα Πολάκη- Κυμπουρόπουλου

Σαφή και ξεκάθαρη θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, παίρνει ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων νομού Σερρών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει τα εξής:

Η δήλωση-επίθεση του αναπληρωτή υπ. Υγείας κ. Π. Πολάκη- «αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιώσουν ως ΑμεΑ) – προς το συνάδελφο Στ. Κυμπουρόπουλο είναι απαράδεκτη και ανήθικη. Αντίστοιχα απαράδεκτη και ανήθικη είναι η κάλυψη που του παρέχει ο κ. πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα τέτοιου είδους δηλώσεις αντικειμενικά συμβάλλουν στη δημιουργία εχθρικού κλίματος απέναντι στις πενιχρές διευκολύνσεις που παρέχει το κράτος προς τους Ανθρώπους με Αναπηρίες, καθώς τις παρουσιάζει ως εμπόδιο για την ευημερία των υπόλοιπων πολιτών. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή έχουν ελαχιστοποιήσει αυτές τις παροχές, σε επίπεδα που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των συναδέλφων, καθώς τις αντιλαμβάνονται ως βαρίδιο που εμποδίζει την εξοικονόμηση πόρων για τη στήριξη των επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας. Συνεπώς η τακτική του κ. Πολάκη εσκεμμένα ή όχι διευκολύνει την αποδοχή εκ μέρους της κοινωνίας της παρά πάνω πολιτικής.

Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτη και την τοποθέτηση του συναδέλφου Στ. Κυμπουρόπουλου, να προσδώσει το χαρακτηρισμό «χάρες» στις παροχές του κράτους προς τους ΑμεΑ.

Οι όποιες παροχές-διευκολύνσεις του κράτους προς τους ΑμεΑ προέκυψαν μετά από σκληρούς αγώνες και διαχρονικές κινητοποιήσεις των ίδιων των ΑμεΑ και των υπόλοιπων εργαζομένων. Ο χαρακτήρας τους είναι η διασφάλιση των ίδιων δικαιωμάτων για τους ΑμεΑ με αυτά που απολαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα πάντοτε διεκδικούσε μέτρα προστασίας από το κράτος, ώστε οι ΑμεΑ να εκκινούν από την ίδια αφετηρία και να μετέχουν με ίσους όρους με τον άλλο λαό σε όλες ανεξαιρέτως τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Τέλος απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα ο προεκλογικός ψεύτο-καυγάς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εμπλέκει τα βάσανα των ΑμεΑ με τις κομματικές τους σκοπιμότητες. Οι ΑμεΑ και οι συγγενείς τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον «φίλο-αναπηρικό» χαρακτήρα της πολιτικής τους. Το σφαγείο των ΚΕΠΑ, η λειτουργικότητα του Αναπήρου, οι περικοπές σε φάρμακα, φυσικοθεραπείες, εξετάσεις, εξοπλισμό, η φορολογία, η διάλυση και εμπορευματοποίηση της πρόνοιας, της υγείας, της ειδικής αγωγής, είναι μόνο ελάχιστα από τα ευεργετήματα που προσέφεραν και οι δύο τους προς τους ΑμεΑ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •