Η Μ. Κόλλια Τσαρουχά για τις εξελίξεις μεταφοράς προσωπικού της ΕΒΖ

Η κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βουλευτής Ν. Σερρών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Υφυπουργός Άμυνας, στις 2-4-2019 κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, υπό τον τίτλο «Αξιόπιστη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ και προστασία του παραγωγικού ιστού της χώρας».

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά ανάμεσα στις άλλες ερωτήσεις επισήμανε: «Πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους της ΕΒΖ τα δεδουλευμένα τους και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία των μετατάξεων τους;».

Στην ερώτηση αυτή, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαρία Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, απήντησε ότι:

1) «διαβίβασε προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για συνυπογραφή, σχέδιο της προβλεπόμενης στην παρ. 3 του αρ. 23 του ν. 4587/2018 (Α΄218) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, υπογεγραμμένο από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τη διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε», καθώς επίσης και το Παράρτημα αυτής, που περιλαμβάνει τις θέσεις των φορέων υποδοχής για το εν λόγω προσωπικό, κατόπιν εγγράφων αιτημάτων των Υπηρεσιών» και πως

2) «κατά το προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς του εν λόγω προσωπικού».

Εν όψει λοιπόν των εξελίξεων, η βουλευτής κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά με επιστολή της προς τους εργαζόμενους της ΕΒΖ ΑΕ, ενημερώνει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα από κοντά και θα τους ενημερώνει αρμοδίως, παραμένοντας στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστεί.

Κοινοποίηση