Βήμα ανόδου για τα «λιοντάρια»

Μόνος αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τελικά και την άνοδο στην Γ’ Εθνική έμεινε ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Αυτή τη φορά όχι μόνο επικράτησε για τρίτη φορά φέτος απέναντι στον συμπολίτη Γ.Σ. Σερρών, αλλά εξασφάλισε και μια σημαντική διαφορά +21 πόντων που του δίνει ισχυρό προβάδισμα σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας, το οποίο αποδείχτηκε μικρό για να φιλοξενήσει τον όγκο των Σερραίων φιλάθλων που παρακολούθησαν το τοπικό ντέρμπι, η «κόκκινη» κερκίδα γέμισε μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και δημιουργώντας μια εκκωφαντική ατμόσφαιρα, έδωσε παλμό στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Αγωνιστικά, λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης, τα «λιοντάρια» μπήκαν νευρικά στο παρκέ. Παρότι εγκλώβισαν στην άμυνα τον Ασημάκη που έμεινε άποντος στο πρώτο δεκάλεπτο και σημείωσε μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς μέχρι το πέρας του ημιχρόνου, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στο σκορ στο τέλος των δύο περιόδων (17-15 και 29-24, αντίστοιχα) λόγω της αστοχίας τους, κυρίως από την περιφέρεια (2/12 τρίποντα).

Με την έναρξη της επανάληψης οι «ταύροι» επανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (29-30) πετυχαίνοντας δύο συνεχόμενα τρίποντα. Κι ενώ τα «λιοντάρια» έβλεπαν τον Πεχλιβάνη να μη μπορεί βοηθήσει λόγω τραυματισμού και την αστοχία τους από την περιφέρεια να συνεχίζεται (1/6 τρίποντα στην τρίτη περίοδο), με άμυνα από «ατσάλι» και μπροστάρηδες στην επίθεση τους Συμεωνίδη και Γεωργιανό, κατάφεραν να προηγηθούν με 7 πόντους στο 26’ (37-30) και σκορ 43-35 στο τέλος αυτής.

Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο παρότι ο Τράκας «φορτώθηκε» νωρίς με τέταρτο φάουλ, η ομάδα του Κοκολιού με όπλο τη φυσική κατάσταση και το βάθος στον πάγκο, πίεσε ακόμη περισσότερο στην άμυνα τους παίκτες του Μπουτάκογλου. Ταυτόχρονα, βρίσκοντας τον ρυθμό της στο περιφερειακό σουτ (4/8 τρίποντα) προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με διψήφια διαφορά πόντων στο 32’ (48-38) που διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα ως το 37’ (55-45). Στο σημείο αυτό «μίλησε» ο αρχηγός των «λιονταριών» Δημήτρης Τσανάκας, ο οποίος, βάζοντας δύο συνεχόμενα τρίποντα… «από το σπίτι του», έδωσε το έναυσμα για ένα εκπληκτικό σερί 11-0 μέσα σε 2:23’’ εκτινάσσοντας την τελική διαφορά στους +21 πόντους υπέρ των γηπεδούχων που πανηγύρισαν με τους φιλάθλους τους την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με παθητικό μόλις 45 πόντους στην άμυνα!

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των «λιονταριών» κ. Φώτης Κοκολιός συνεχάρη τους παίκτες του, οι οποίοι «υπερέβαλαν εαυτόν και, παρά την απουσία του Πεχλιβάνη, κέρδισαν το τοπικό ντέρμπι με διαφορά που προσδίδει στην ομάδα ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην υπόθεση άνοδος».

Διαιτητές: Ξενικάκης – Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 17-15, 12-9, 14-11, 23-10 (66-45 τελικό)

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Φ. Κοκολιός): Γεωργιανός 15 (3), Ιωσηφίδης 2, Παρχαρίδης 10 (1), Πεχλιβάνης 4, Συμεωνίδης 17, Σταματόπουλος, Τράκας 8, Τσανάκας 6(2), Φραγκούλης 2, Χατζηστεφάνου, Χορτομάρης 2

Γ.Σ. Σερρών (Γ. Μπουτάκογλου): Λαδιάς, Σκαλιστής 6 (1), Ντίκογλου, Χατζής 12 (2), Ντινούδης 5 (1), Ασημάκης 11 (1), Καρακώστας 2, Γιαβρόπουλος 5(1), Ιωαννίδης 4.

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

1. Πριν το τζάμπολ του ντέρμπι οι Σερραίοι φίλαθλοι καταχειροκρότησαν στο κατάμεστο γυμναστήριο της Ομόνοιας τον καλαθοσφαιριστή των «κόκκινων» Αντώνη Αποστολίδη, στον οποίο απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» από το «SerresBasket.gr». Ο σπουδαίος αυτός θεσμός, ο οποίος καθιερώθηκε από τη μπασκετικότερη ενημερωτική ιστοσελίδα του νομού μας, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού αθλητή των «λιονταριών» που πριν μερικά χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο αυτό.

2. Η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι συγχαίρει δημόσια τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Ξενικάκη και Μπακάλη που έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο τους με τον αντικειμενικότερο τρόπο.

3. Ανάμεσα στους θεατές του ντέρμπι παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠΚΑ κ. Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης που έδωσε φέτος το «παρών» σε όλες τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων και όχι μόνο, ο νέος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού κ. Παναγιώτου Τάσος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι Α.Ε. κ. Τσινάβος Παναγιώτης.

4. Στον άλλο αγώνα της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος o Αστέρας Καβάλας επικράτησε επί του τοπικού Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη με σκορ 47-66, οπότε η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ 4,
-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και Γ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ 3,
-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2.

5. Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ.Σ. Σερρών σχετικά με όσα εκτυλίχθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας, η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι δηλώνει ότι:

• Σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί τη χρήση καπνογόνων εντός κλειστού γηπέδου και για τον λόγο αυτό έγιναν ξεκάθαρες συστάσεις στους φιλάθλους για αποφυγή χρήσης τους στο μέλλον.

• Η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου του Πανσερραϊκού έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να σέβεται την αντίπαλη ομάδα συμπεριφερόμενη αναλόγως.

• Η ομάδα εκφράζει τον αθλητικό πολιτισμό εντός και εκτός γηπέδου και αυτό θα συνεχίσει να πράττει με γνώμονα το πνεύμα που διαπνέει το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο του νομού επιθυμώντας να «αγκαλιάσει» όλους τους Σερραίους φιλάθλους.

Χορηγοί του αγώνα ήταν η εταιρεία courier «ACS», η σχολή οδηγών «Προδρομίδης Πρόδρομος», το στεγνοκαθαριστήριο «Στέλιος» του κ. Δανδίκα, η εταιρεία παραγωγής και διακίνησης καφέ «Roasters Kolektiva» και το ψητοπωλείο «Βλάχος».

Κοινοποίηση