Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις Ευρωεκλογές του 2019

Από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου του 2019, οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε τα πάντα σχετικά με τις εκλογές.

Με τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν τα 705 μέλη που θα μας αντιπροσωπεύσουν στην ΕΕ μέχρι το 2024.

Ξεκινώντας από τα βασικά

Πολλές πτυχές των εκλογών, όπως η ηλικία ψήφου και το δικαίωμα ψήφου από το εξωτερικό, διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Παράδειγμα: τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 26 Μαΐου του 2019. Οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ δικαιούνται να ψηφίσουν είτε για τους υποψήφιους στην χώρα διαμονής τους είτε για υποψήφιους του κράτους μέλους καταγωγής τους στο τοπικό τους προξενείο, κατόπιν προηγούμενης καταχώρησης της αίτησής τους.

Tο Υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με πρακτικά ζητήματα (π.χ. εκλογικά κέντρα) και εθνικούς κανόνες ψηφοφορίες.

Τι διακυβεύεται;

Η συμμετοχή σας στις Ευρωεκλογές σας δίνει ουσιαστικό δικαίωμα λόγου στην κατεύθυνση που θα πάρει η ΕΕ κατά τα επόμενα πέντε έτη σε τομείς όπως το διεθνές εμπόριο, η ασφάλεια, η προστασία των καταναλωτών, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η οικονομική ανάπτυξη. Οι ευρωβουλευτές δεν διαμορφώνουν και αποφασίζουν απλά σχετικά με νέα νομοθεσία, ελέγχουν επίσης τα άλλα όργανα της ΕΕ.

Η ψήφος σας δίνει επιπλέον δικαίωμα λόγου σχετικά με τις πολιτικές που διαμορφώνουν την καθημερινή μας ζωή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα όσα έχει η ΕΕ για σας και την περιοχή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://what-europe-does-for-me.eu/

Στην ιστοσελίδα θα ενημερωθείτε επίσης σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η ΕΕ στην υγεία, την εργασία, τις αγορές, την εκπαίδευση, την οικογένεια και τις οικονομίες σας.

Μας αφορά όλους

Ψηφίζουμε όλοι για διαφορετικούς λόγους. Ποιος είναι ο δικός σας; Δείτε αυτήν την σύντομη επισκόπηση και μοιραστείτε τις απόψεις σας με τους φίλους σας.

Η Ευρώπη ανήκει σε όλους μας και η ψήφος μας συνιστά βασική συνεισφορά στην ευρωπαϊκή δημοκρατία. Κάντε την εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο αυτήτηφοράψηφίζω.eu για να γίνετε κι εσείς μέρος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές και καλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας να κάνουν το ίδιο.

Δεκάδες εκδηλώσεις διοργανώνονται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την σημασία της ψήφου τους στις φετινές ευρωπαϊκές εκλογές. Ανακαλύψτε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή σας: https://www.aftitiforapsifizw.eu/events

Εάν είστε έτοιμοι κι έτοιμες να αφιερώσετε μερικές ώρες τον μήνα για να ενισχύστε τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές, μη διστάσετε να γίνετε μέλος της ομάδας μας: https://www.aftitiforapsifizw.eu/join_the_team

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •