Μεγάλη διάκριση- Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών στα έργα καλύτερα Έργα Κοινής Ωφέλειας διεθνώς

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απέσπασε την Πέμπτη η Ελλάδα με το έργο ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του.

Το έργο πέτυχε να προκριθεί στα 6 καλύτερα, σε διεθνές επίπεδο, στην κατηγορία «Best Utilities Projects in 2019» για Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή στα πλαίσια του θεσμού των «Partnership Awards» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λονδίνο, τοποθετώντας με αξιώσεις τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη των έργων ΣΔΙΤ, τόσο όσον αφορά την ποιότητα τους σε επίπεδο εκτέλεσης των σχετικών έργων όσο και της «ευλαβικής» τήρησης των απαιτητικών χρονοδιαγραμμάτων.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Ν. Σερρών είναι η πρώτη μονάδα που υλοποιείται από τις συνολικά 3 που έχουν σχεδιαστεί για την Κεντρική Μακεδονία. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 36,2 εκατ. ευρώ (συμβολή ΕΣΠΑ 15,2 εκατ. ευρώ). Φορέας υλοποίησης και Αναθέτουσα Αρχή της σύμβασης είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ανάδοχο Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία ΣΙΡΡΑ Α.Ε. που υλοποιεί τη σύμπραξη συμμετέχουν εταιρείες INTRAKAT Α.Ε., ARCHIRODON και ENVITEC Α.Ε.

Πηγή: Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

Κοινοποίηση