Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο καταστηματάρχης μετά από επίθεση παράνομων πωλητών (Βίντεο)

Με το φόβο ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόσφατο περιστατικό φαίνεται πως είναι το «κερασάκι στην τούρτα», σε μία σειρά επιθέσεων που δέχονται από τους παράνομους πωλητές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Κάθε Σάββατο στις 12…» του Focus fm και στο δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου, ένας επιχειρηματίας ζήτησε από τους αλλοδαπούς παράνομους πωλητές λαθραίων τσιγάρων που βρισκόταν έξω από την πόρτα της επιχείρησής του να απομακρυνθούν, κάνοντάς τους παρατήρηση και η «απάντηση» που φαίνεται να εισέπραξε ήταν απειλές.

Ο επιχειρηματίας την ώρα που έφευγε από το κατάστημά του, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 20 παράνομους, αλλοδαπούς πωλητές, οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια τον επιχειρηματία, σε σημείο να χρειαστεί να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του έγιναν ράμματα σε χτυπήματα που του καταφέρθηκαν, ενώ ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι παράνομοι πωλητές έχουν αποθρασυνθεί, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Εισαγγελέα.

«Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Κυριαρχεί ένας φόβος στην αγορά. Δεν γίνεται μία ομάδα ανθρώπων να σπέρνει το φόβο και τον πανικό σε επαγγελματίες και να μην υπάρχει κάποιος να επιβάλλει την τάξη. Έχω πάει πολλές φορές στην αστυνομία και στον εισαγγελέα, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Έχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω,» δήλωσε στην εκπομπή «Κάθε Σάββατο στις 12…» και στον Γιώργο Δαμιανίδη, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολόπουλος.

Κοινοποίηση