Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις υποψηφιότητες Παπαφωτίου, Πετρίδη, Ρακιτζή, Φυταγκουρίδου και Ντώνε

Την ξεκάθαρη στήριξή του σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κομματικό χρίσμα, ανακοίνωσε και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως πορεύθηκε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και πως συνέβαλλε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού,» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη βάση αυτής της λογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς.

Τους υποψηφίους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Σερρών είναι οι εξής:

Δήμος Αμφίπολης: «Ο Δήμος Αμφίπολης ΜΠΡΟΣΤΑ» Πέτρος Πετρίδης

Δήμος Βισαλτίας: «Βισαλτίας Τόπος» Τιμοθέα Ρακιτζή

Δήμος Νέας Ζίχνης: «Αγωνιστική Κίνηση» Γιώργος Ντώνες

Δήμος Σερρών: «Δύναμη Πολιτών» Αριάδνη Παπαφωτίου

Δήμος Σιντικής: «Νέοι Ορίζοντες για την Σιντική» Όλγα Φυταγκουρίδου

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •