Σέρρες: Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης που πυροβόλησε στον αέρα για να διώξει τους διαρρήκτες- Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών, οδηγήθηκε σήμερα ο άνδρας που πυροβόλησε προσπαθώντας να τρέψει σε φυγή, τους 3 άνδρες που φέρονται να επιχείρησαν να τον ληστέψουν.

Η Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Δημήτρη Γκολέμη, η απόπειρα διάρρηξης έγινε σε μια αγροικία που βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών και ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από τρεις διαρρήκτες, οι οποίοι εισήλθαν στην αυλή έξω από το τροχόσπιτο και στην προσπάθειά του να τους εκφοβίσει πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και μία φορά στο έδαφος.

Ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά από τα σκάγια, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο και μάλιστα αύριο πιθανόν να πάρει και εξιτήριο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του πελάτη μου ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος, δηλαδή δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή κανενός από τους τρεις διαρρήκτες, οι οποίοι εισέβαλλαν στην ιδιοκτησία του με σκοπό προφανώς την κλοπή.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε απόλυτο σκοτάδι, είδε τρεις σκιές που αρχικά τον πλησίασαν και μόλις πυροβόλησε στον αέρα κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του οπότε τρόμαξε και αναγκάστηκε να πυροβολήσει και στο έδαφος για να μην τον πλησιάσουν. Ο άνθρωπος είναι σε κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει πέσει επανειλημμένα θύμα κλοπών στην αγροικία του,» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Γκολέμης.

Κοινοποίηση