Σέρρες: Δικαστικός αντιπρόσωπος επιτάσσει ψηφοφόρο για την εφορευτική επιτροπή

Ρεπορταζ: Ζωή Χειμωνίδου 
 
Άνω-κάτω έγινε σήμερα το 353 Β εκλογικό τμήμα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών όταν μια δημότισσα που θέλησε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα και ενώ υπήρχε μεγάλη ούρα από πολίτες που περίμεναν για να ψηφίσουν διαμαρτυρήθηκε σε ήπιους τόνους για το γεγονός ότι δεν προχωρούσε η διαδικασία. 
 
Όταν μπήκε η δημότισσα να ψηφίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αφού πήρε την ταυτότητά της, για τη διαδικασία της ψήφου, βγαίνοντας η ψηφοφόρος από το παραβάν αρνήθηκε να της δώσει την ταυτότητα και μάλιστα την έβαλε στην τσέπη του, λέγοντάς της ότι “αφού το παίζεις έξυπνη σε επιτάσσω να αναλάβεις καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής” μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία για να πάρει σάρκα και οστά η επίταξη. 
 
Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ και σ αυτό το εκλογικό τμήμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν μόνο δύο στον αριθμό καθώς δεν προσήλθαν τα υπόλοιπα.

Και τα… παράλογα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, δεν σταματούν εδώ.

Όπως μας μετέφεραν, λίγες ώρες αργότερα, στο ίδιο τμήμα, πήγε για να ψηφίσει μία κυρία που έπρεπε να ήταν εφορευτική επιτροπή, ήταν δηλωμένη ως εφορευτική επιτροπή, αλλά ούτε πάτησε το πόδι της.

Ο ίδιος δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε την επίταξή της, ήρθε η αστυνομία, αλλά ως «δια μαγείας» εμφανίσθηκε ο πατέρας της που είναι γιατρός και έφερε χαρτί για να απαλλαγεί.

Ο ίδιος δικαστικός αντιπρόσωπος όχι μόνο δεν μίλησε, αλλά της επέτρεψε και να ψηφίσει.

Κοινοποίηση