Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης

Έφυγε νωρίς ο “παλιός” της πετυχημένης σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά» Κώστας Ευριπιώτης. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τον καλλιτεχνικό χώρο και όσους τον αγάπησαν μέσα από τους ρόλους του σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.

Ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 στην Ηλιούπολη σε ένα σπίτι με αυλή. Είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας, το μικρότερο, και τα παιδικά χρόνια του ήταν δύσκολα, όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του άνθρωπος θεοσεβούμενος, γι αυτό και ο ηθοποιός είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό.

Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε στην πορεία του πολλές συμμετοχές στο θέατρο και την τηλεόραση με ρόλους κυρίως κωμικούς. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από το 1981, θαύμαζε τον Νίκο Βασταρδή, ο οποίος ήταν και δάσκαλός του στη δραματική σχολή και τον μέγα Χρόνη Εξαρχάκο – που διέθετε κατά την γνώμη του τρομερό οίστρο στον αυτοσχεδιασμό. Στα πρώτα του βήματα και σε ηλικία μόλις 22 ετών, υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (Ανδροκλή Καρπερού), στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του 1985, «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια». Έχει δηλώσει ότι θαύμαζε πάντα τον Κώστα Βουτσά και τον Θύμιο Καρακατσάνη.

Το τηλεοπτικό κοινό, όμως, τον γνώρισε καλύτερα και τον αγάπησε μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Της Ελλάδος τα παιδιά». Η σειρά προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας, στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο Σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος.

Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία του Κώστα Ευριπιώτη ήταν η παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα», των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Τους ρόλους των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty» ερμήνευαν οι: Κ. Κόκλας, Θ. Ευθυμιάδης, Κ. Ευριπιώτης, Γ. Τσιμιτσέλης, Μ. Ιωάννου, Ευαγγ. Μουμούρη. Υπήρξε μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που συνεχίστηκε για πάνω από μία θεατρικές περιόδους, χαρίζοντας γέλιο στο κοινό.

Άλλη μια παράσταση που συμμετείχε το 2008 και χάρισε άπλετο γέλιο στο κοινό ήταν το «Σεσουάρ για δολοφόνους» – παράσταση η οποία στην Ελλάδα ανέβηκε το 1999 και παίχτηκε με διαφορετικούς θιάσους μέχρι και το 2012.Η περιπέτεια της υγείας του τον βρήκε στην παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όπου στις πρόβες άρχισε να φαίνεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού είχε έντονους πονοκεφάλους και ξεχνούσε τα λόγια του ρόλου του.

Με πληροφορίες απο το ethnos.gr

Κοινοποίηση