Ο Νόμος του λιονταριού: Double και άνοδος για την ομάδα του Πανσερραϊκού

Ιστορία έγραψε το τμήμα μπάσκετ Ανδρών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κάνοντας το καλύτερο δώρο στους απανταχού Σερραίους φιλάθλους για τα γενέθλια του Συλλόγου που ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1964. Η ομάδα που μόλις πέρυσι άλλαξε διοίκηση, λειτούργησε με σωστό σχεδιασμό, σταθερότητα και συνέπεια και κατάφερε πανάξια με ρεκόρ 33 νίκες/2 ήττες να ανακηρυχτεί, μετά από 10 χρόνια, Πρωταθλήτρια της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. επιστρέφοντας στις Εθνικές Κατηγορίες και, για πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία της, να κατακτήσει το νταμπλ!

Τελευταίο εμπόδιο στην ξέφρενη φετινή τη πορεία του Πανσερραϊκού Κρι Κρι ήταν η νεανική και αξιόμαχη ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που μπήκε στο Final 4 των Play off ως πρώτη από τον Β’ όμιλο του Πρωταθλήματος. Στο κατάμεστο κλειστό της Ομόνοιας, την αήττητη φέτος έδρα του, τα «λιοντάρια» ήταν αποφασισμένα να πράξουν το καθήκον τους και να γιορτάσουν στο τέλος του αγώνα μαζί με τους πολυάριθμους και ένθερμους φιλάθλους τους την πολυπόθητη άνοδο.

Αγωνιστικά, η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική, αφού εξελίχθηκε από νωρίς σε παράσταση για έναν ρόλο. Μετά την ισοπαλία στο 3’ (4-4), οι «κόκκινοι» βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με σφιχτή άμυνα πήραν το πάνω χέρι από το πρώτο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με σκορ 22-8.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά ξέφυγε γρήγορα στο +21 (30-9) και το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 42-21.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και οι φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το όμορφο θέαμα που προσέφεραν όλοι οι καλαθοσφαιριστές της Σερραϊκής ομάδας κατακτώντας άνετα το ροζ φύλλο αγώνα με 40 περίπου πόντους διαφορά!

Ο πετυχημένος κόουτς του Πανσερραϊκού Κρι Κρι, κ. Φώτης Κοκολιός που από την αρχή αυτής της προσπάθειας οδήγησε την ομάδα του σε αυτή την επιτυχία, δήλωσε περιχαρής μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Ήταν ένας αγώνας “αντίδραση” για μας μετά τη δίκαιη ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από την ομάδα του Γ..Σ. Σερρών. Γνωρίζαμε και αυτό καλλιεργήσαμε όλη την εβδομάδα ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας εκτός από τη νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα μας οδήγησε στον στόχο που είχε θέσει η ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι, δηλαδή την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν με ένα πολύ ωραίο φινάλε.»

Διαιτητές: Μπήτης – Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 22-8, 20-13, 26-17, 18-10 (τελικό 86-48)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ (Κοκολιός): Γεωργιανός 12 (2), Ιωσηφίδης, Κιρκινέζης, Παρχαρίδης 5 (1), Πεχλιβάνης 15 (3), Πεχλιβάνος 2, Σταματόπουλος 10, Συμεωνίδης 11, Τράκας 15 (1), Τσανάκας, Φραγκούλης 11(1), Χατζηστεφάνου 5(1).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Κιτσόπουλος, Σιταρίδης 7(1), Θεολογίδης 1, Σισίου 6(2), Φωτιάδης, Παπαδούδης 20(3), Τσάγις 2, Γεροκώστας 2, Θεοχαρίδης, Πασσιάς 4(1), Κανάκης 6.

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

 Από τον πάγκο της ομάδας έζησαν την αναμέτρηση οι τρεις καλαθοσφαιριστές των «λιονταριών» που έμειναν εκτός αποστολής: Ο Χορτομάρης που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην πηχεοκαρπική άρθρωση και οι δύο έφηβοι Αποστολίδης και Κοπίλης που είναι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου.

 Άψογη ήταν η διαιτησία των κ. κ. Μπήτη και Μπακάλη, τους οποίους ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι συγχαίρει θερμά.

 Η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι ετοίμασε μια όμορφη φιέστα για στους φιλάθλους που προσήλθαν στο γήπεδο. Τον ρυθμό στην κερκίδα έδινε η θρυλική μασκότ της ομάδας υπό τους ήχους του γνωστού DJ, Χάρη Δελλή, ενώ στα τάιμ άουτ μικρές χορεύτριες του συλλόγου «Πρωτέας», ντυμένες στα κόκκινα γοήτευσαν το κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε τους αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο που αγωνίστηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η εταιρεία Κρι Κρι προσέφερε στον κόσμο φρέσκα δροσερά γιαούρτια, ενώ μοιράστηκαν και αναμνηστικές μπλούζες με την επιγραφή «DOUBLE 2019». Αποκορύφωμα βεβαίως της βραδιάς ήταν η απονομή του τροπαίου του Πρωταθλητή που βρήκε όλα τα μέλη της οικογένειας του Πανσερραϊκού αγκαλιασμένους και πανευτυχείς στο κέντρο του γηπέδου εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών. Το Κύπελλο παρέλαβε ο αρχηγός Δημήτρης Τσανάκας από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ. Βασίλη Χαλκιά.

Μεταξύ των χορηγών του αγώνα ήταν οι εταιρείες «ΕΝ ΚΗΠΩ» και «AGROTOPOS».

Κοινοποίηση