Σέρρες: Ένταση με επιχειρηματίες για τα τραπεζοκαθίσματα- Αρνείται να τους συναντήσει ο Δήμαρχος (Φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Σερρών, όταν επιχειρηματίες αποφάσισαν να παραβλέψουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα μπροστά από τα καταστήματά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Δήμος Σερρών είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να μην υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα επί της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) και η απόφαση που εκδόθηκε ήταν υπέρ του.

Οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να αντιδράσουν κι έτσι έβγαλαν σήμερα τραπεζοκαθίσματα έξω από τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να ξεκινήσει φορτηγό του Δήμου να μαζεύει τραπεζοκαθίσματα, υπό το βλέμμα της δημοτικής αστυνομίας.

Η επόμενη κίνησή τους ήταν να επισκεφθούν το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους συναντήσει, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους επιχειρηματίες.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Σερρών μέσω εκπροσώπου, είπε ότι θα δεχθεί μόνο τους δημοσιογράφους, με τους τελευταίους να μην το δέχονται και να συμπαραστέκονται στους επιχειρηματίες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που δημιουργήθηκε ένταση έξω από το γραφείο του Δημάρχου, ενώ ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως πληρεξούσιος δικηγόρος ενός εκ των επιχειρηματιών, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση και να ρίξει τους τόνους.

Αμέσως, βρέθηκε στο Δημαρχείο και ο νέος Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Κοινοποίηση