Τις παραιτήσεις προϊσταμένων ζήτησε το ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες της μητέρας 12χρονου

Τον γύρο της Ελλάδας κι όχι μόνο, έκανε η είδηση που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open tv, πως ένας 12χρονος που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δεν μπόρεσε να ανέβει στην Ακρόπολη, αφού ο αναβατήρας είναι μονίμως χαλασμένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον 12χρονο συνόδευαν οι γονείς του στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής από τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης και μάλιστα ο πατέρας του, με τη βοήθεια συμμαθητών και άλλων γονέων, πήραν τον 12χρονο στην πλάτη τους, ακολουθώντας μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, όσο και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού τονίζει:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

H λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».

Κοινοποίηση