Είναι φυσιολογικός ο πληθυσμός των φιδιών που εμφανίσθηκαν;- Τι δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Σερρών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες και εξίσου πολλά είναι τα δημοσιεύματα για την εμφάνιση φιδιών ακόμη και στο κέντρο μεγάλων πόλεων.

Ο πληθυσμός των φιδιών, όμως, κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα;

Το Infonews24 επικοινώνησε με τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Σερρών Λεωνίδα Βαρούδη, ο οποίος αφού συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μετά από ενδελεχή έρευνα, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, ενώ «έβαλε τα πράγματα στη θέση τους», βάζοντας τέλος σε φημολογίες ετών.

Ο κ. Βαρούδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν διαπίστωσε αύξηση και έκανε λόγο για περιστατικά που εμφανίζονται κάθε χρόνο.

«Θεωρώ ότι ο φόβος είναι υπερβολικός. Όπου κι αν ρώτησα δεν υπήρξε αύξηση του πληθυσμού,» επεσήμανε ο κ. Βαρούδης, ο οποίος πρόσθεσε πως μετά από έρευνες που έκανε, αποδείχθηκαν αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως υπάρχει εμπλοκή από οικολογικές οργανώσεις που θα ήθελαν να αυξήσουν έναν πληθυσμό. ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλος.

«Ακόμη και μέσα στην πόλη είναι φυσιολογικό να δούμε φίδια. Επίσης, τα φίδια δεν τα σκοτώνουμε. Προστατεύονται από τη νομοθεσία. Είναι απαραίτητα για την αειφορία και το περιβάλλον, γιατί κι αυτά κάνουν τη δουλειά τους, καθώς ασχολούνται με τον υπερπληθυσμό των αρουραίων, που είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε με το αυτοκίνητο, βλέπουμε ένα φίδι και προσπαθούμε να το πατήσουμε με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι ηλίθιο. Το φίδι θα σε πειράξει αν το ενοχλήσεις,» δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης.

Ακούστε αναλυτικά την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Λεωνίδα Βαρούδη στο Infonews24, ο οποίος δίνει και χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε το τσίμπημα ενός φιδιού.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •