Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κοίμησης για τις διακρίσεις τους βράβευσε ο Κλ. Κοτσακιαχίδης

Ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του Δημάρχου Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, με θέμα τις πανελλήνιες βραβεύσεις του Γυμνασίου Κοίμησης και τη συμμετοχή του σε διεθνή εκπαιδευτικά δίκτυα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Νίκος Γκόγκας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κοίμησης κ. Κώστας Αντωνιάδης και ο υπεύθυνος καθηγητής προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Σίμος Αρβανιτίδης ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς τον Δήμαρχο και τους παραβρισκόμενους για όλες τις δράσεις στις οποίες συμμετείχε και συμμετέχει το Γυμνάσιο Κοίμησης καθώς και για τις πανελλήνιες τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνάσιου και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Ηράκλειας και για όλους τους θεσμικούς παράγοντες όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε από το Γυμνάσιο Κοίμησης , καθώς το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και η συμβολή του στην προβολή του τόπου μας ιδιαίτερα σημαντική». Στη συνέχεια απονεμήθηκαν ο τιμητικός έπαινος για την συνολική προσπάθεια και προσφορά του Γυμνασίου Κοίμησης, καθώς και οι βεβαιώσεις στους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν ως Πρεσβευτές των 17 παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα το Γυμνάσιο Κοίμησης σε διάστημα ενός έτους έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS με το πρόγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίησή της στον Νομό Σερρών» και την ανάρτηση του στην Ιστοσελίδα του Βιωματικού Σχολείου μετά από άδεια του υπουργείου παιδείας, προς διάχυση και χρησιμοποίηση της γνώσης από άλλα σχολεία.

Ακολούθησε η διεθνής βράβευσή του με την πράσινη Σημαία και ο επίσημος χαρακτηρισμός του ως οικολογικό Σχολείο.

Η τρίτη σε σειρά Πανελλήνια βράβευση του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης ήρθε με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10/6/2019, το προαναφερθέν πρόγραμμα του Γυμνασίου Κοίμησης αξιολογήθηκε και ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην κατηγορία «Καλές πρακτικές».

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές των προγραμμάτων και ειδικότερα στο Γυμνάσιο Κοίμησης, ένα μικρό επαρχιακό σχολείο του Δήμου Ηράκλειας το οποίο ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο όλο τον Δήμο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •