Η ιστορία του κυνηγόσκυλου που συγκίνησε τους κατοίκους του Εμ. Παππά Σερρών

Τη συγκινητική ιστορία που «κρύβεται» πίσω από τον γλυκύτατο Υάκινθο, το κυνηγόσκυλο που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο, έκανε γνωστή ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εμμανουήλ Παππά.

Ο Υάκινθος υιοθετήθηκε πριν από 3 χρόνια από το κυνοκομείο των Σερρών.

Βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους του χωριού Εμμανουήλ Παππάς προσπαθώντας να επιβιώσει.

Τον χτύπησε αυτοκίνητο την προηγούμενη βδομάδα και από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της άτυχης ζωής του.

Μετά το κυνοκομείο υιοθετήθηκε από κυνηγό, ο οποίος κατά δήλωσή του τον έχασε στη διάρκεια κυνηγιού κάπου στα βουνά. της Δράμας.

«Φυσικά και δεν έκανε τον κόπο να δηλώσει την απώλεια στο υπουργείο. Τι αξία έχει άλλωστε ένα κυνηγόσκυλο που δεν ξέρει να κυνηγάει; Ήταν όμως τυχερός γιατί πλέον αναλάβαμε εμείς τη φροντίδα του,» τονίζουν οι υπεύθυνοι του Φιλοζωικού.

Οι αιματολογικές του εξετάσεις έδειξαν ένα σκύλο υγιή. Όμως οι ακτινολογικές δείχνουν ένα κορμί γεμάτο σκάγια και ένα σοβαρό σπάσιμο στο πίσω αριστερό πόδι.

Για τον ιδιοκτήτη του Υάκινθου έλαβε γνώση η Ελληνική Αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ευχόμαστε να λάβει την τιμωρία που του αξίζει. Ο Υάκινθος θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να ξαναγίνει ο σκύλος που του αξίζει να είναι. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε. Τα ιατρικά του έξοδα έφτασαν τα 120€. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει ας μας στείλει μήνυμα για να του στείλουμε το λογαριασμό του κτηνιάτρου,» επισημαίνουν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά.

34 Shares