Πληρώνουν παιδιά του χωριού για να κάνουν περιπολίες τα βράδια στο Γόνιμο Σερρών- Αισθητή η μείωση της παραβατικότητας (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Την κατάσταση στα… χέρια τους, προκειμένου να προστατέψουν το χωριό τους από τους επίδοξους διαρρήκτες και γενικότερα παραβάτες του νόμου, αποφάσισαν να πάρουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Γονίμου, του Δήμου Σιντικής.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι βάζουν το «χέρι στην τσέπη» και πληρώνουν παιδιά του χωριού, προκειμένου να κάνουν περιπολίες στο χωριό από τη δύση του ηλίου μέχρι το ξημέρωμα.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δεν πληρώνουν, αλλά ωφελούνται από τις περιπολίες.

Μιλώντας στο Infonews24 ο Πρόεδρος του Γονίμου Παναγιώτης Μαϊκόπουλος, τόνισε πως οι περιπολίες συνεχίζονται κανονικά:

«Προς στιγμήν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτό ξεκίνησε το 2013, με πρωτοβουλία του προηγούμενου προέδρου, αλλά σταμάτησε κάποια στιγμή, γιατί κάποιοι δεν πλήρωναν. Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το κοστολόγιο για να πληρώνουμε τα παιδιά. Είχαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα, κυρίως με διαρρήξεις και κλοπές».

Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και ειδική πινακίδα στην είσοδο του χωριού, που αναφέρει πως «το χωριό φυλάσσεται».

«Είναι για ενημέρωση η πινακίδα και όχι για εκφοβισμό,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαϊκόπουλος, ωστόσο φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα:
«Έχουν μειωθεί οι παραβατικές συμπεριφορές. Τα ελάχιστα περιστατικά που σημειώθηκαν, έγιναν τις πρωινές ώρες που δεν έχουμε φύλαξη».

Κοινοποίηση