Μύδροι Σ. Δανιηλίδη για την κατάσταση του Σέιχ Σου- Αποδίδει και ποινικές ευθύνες στην πρώην ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος (Βίντεο)

Πολιτικές, πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες αποδίδει ο Σίμος Δανιηλίδης στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, γιατί παρέβλεψε το πρόβλημα του φλοιοφάγου εντόμου στο Σέιχ Σου με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί το έντομο και να χαθούν εκατοντάδες στρέμματα δάσους.

«Το πρόβλημα υπήρχε από το 2017 και πιέστηκαν να παρέμβουν μετά από τη δημοσιότητα που πήρε τώρα το θέμα και από την πίεση από τις μηνύσεις και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει, το Υπουργείο φαίνεται να υποτίμησε την κατάσταση και να καθυστέρησε να παρέμβει, ενώ από τα εκατοντάδες συνεργεία που δεσμεύτηκε πως θα καθαρίσουν την περιοχή, εμφανίστηκαν κάποιες δεκάδες έως και μονοψήφιος αριθμός συνεργείων.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Focus Fm και τον Γιώργο Δαμιανίδη στη σημερινή εκπομπή του, τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα μικρά ξερά κλαδιά που συγκροτούν μια εύφλεκτη κρούστα σα μπαρούτι μέχρι και 50 εκατοστά.

Όπως είπε, το περιαστικό δάσος διαπερνά δίκτυο υψηλής τάσης, σπίθες από το οποίο αν πέσουν στην κρούστα αυτή, θα προκληθεί έρπουσα πυρκαγιά που θα αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει στο Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, ο οποίος έστειλε και σχετική επιστολή στον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντιπλημμυρική θωράκιση των κατοικιών γύρω από το Σέιχ Σου, που κινδυνεύουν άμεσα λόγω της αποψίλωσης του Δάσους.

«Υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα που θα απειλήσει όχι μόνο περιουσίες αλλά και ζωές», υπογράμμισε.

Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε δε ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών την αναδάσωση του Σέιχ Σου με πεύκα μετά την πυρκαγιά του 1997.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •