Σέρρες: Νεκρός ηλικιωμένος από τον ιό του Δυτικού Νείλου (Βίντεο)

Ένας ηλικιωμένος 83 ετών είναι το πρώτο θύμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Σερρών σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο 83χρονος καταγόταν από την περιοχή του Στρυμονικού είχε προσβληθεί από τον ιό τις προηγούμενες ημέρες και εξέπνευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο άτυχος άνδρας είχε προβλήματα υγείας.
«Πρόκειται για έναν 83χρονο άνδρα, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή του Στρυμονικού. Ο άνδρας είχε αρκετά προβλήματα υγείας. Δυστυχώς είναι το πρώτο κρούσμα και ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Σερρών. Ο ηλικιωμένος εισήχθη αρχές Αυγούστου στο Νοσοκομείο Σερρών με πυρετό με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, νοσηλευόταν αυτό το διάστημα και δυστυχώς κατέληξε» ανέφερε με δηλώσεις του, στο Infonews24.gr ο Νομίατρος της Π.Ε. Αναστάσιος Αναστασιάδης.
Τους τελευταίους δύο μήνες ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί στη χώρα, με δυναμική πορεία όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, μολύνοντας ανθρώπους και ζώα (άλογα) και αφήνοντας ασθενείς και νεκρούς στο πέρασμά του. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και το μαρτυρούν τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί κατά την τριετία 2017-2019.
Κατά την εφετινή περίοδο και μέχρι τις 14 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τονίζεται από τον ΕΟΔΥ ότι είναι πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων του ιού το ερχόμενο διάστημα. Από τα 49 κρούσματα της λοίμωξης, τα 6 είχαν θανατηφόρα κατάληξη.
85 Shares