Λ. Μενδώνη: Ο Νομός Σερρών έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα

 

Την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής της. Η κυρία Μενδώνη ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου για την αποκατάσταση και την αναστήλωσή του, που υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι η κ. Μενδωνη «επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, ένα μοναδικό βυζαντινό μοναστηριακό συγκρότημα του 13ου αιώνα, το οποίο έχει το προνόμιο να μην έχει εγκαταλειφθεί ποτέ. Η κ. υπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου για την αποκατάσταση και την αναστήλωσή του, που υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟΑ».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «η κ. υπουργός δήλωσε ότι ο νομός Σερρών έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Στον ίδιο χώρο προχωρά το έργο της αναστήλωσης στο περίφημο Χάνι, το οποίο είναι δείγμα τυπικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Το έργο υλοποιείται χάρις στην ευγενή χορηγία του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΠΟΑ.

Φωτογραφία από athina984

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •