Συναντήθηκε με φορείς της Π.Ε. Σερρών ο Υφ. Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος

Στις Σέρρες βρέθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θεόδωρος Λιβάνιος. Ο κύριος Λιβάνιος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κύριο Σπυρόπουλο ο κύριος Λιβάνιος δήλωσε: “Η Κυβέρνηση θα στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλούς τρόπους. Θα δώσουμε τους απαραίτητους βαθμούς ελευθερίας και για να προχωρήσει το έργο της. Θα καταρτίσουμε τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης, ο οποίος, ιδίως για τις Περιφέρειες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, υπάρχει τόσο δαιδαλώδες σχέδιο που δυσχεραίνει το έργο και θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ώστε να πετύχουμε και ταχύτητα και ευελιξία και αξιοπιστία σ΄όλες τις Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.”

“Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην αποκέντρωση που πιστεύει ότι θα πρέπει να μας δοθούν αρμοδιότητες, αλλά ουσιαστικές αρμοδιότητες” είπε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστο Μέγκλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Υφυπουργό πλήρη φάκελο με μελέτες του Επιμελητηρίου ως προς την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του Ν. Σερρών καθώς και τις ολοκληρωμένες προτάσεις του. Αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα στις ενέργειες που αυτό κάνει για να προβληθεί ο Νομός και οι επιχειρήσεις του (SEREXPO, ΔΕΘ, Agribusiness Forum), αναλύοντας την πρόταση του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν στις Σέρρες καινοτόμες ιδέες από νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε θερμοκοιτίδα για start up επιχειρήσεις στο κέντρο αυτό.

Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο των προτάσεων του Επιμελητηρίου και για το πώς αυτές θα μπορούσαν να προωθηθούν προς υλοποίηση από την κυβέρνηση και ειδικά για το επιχειρηματικό κέντρο και τις start up.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •