Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ Σερρών ο Κ. Χατζηδάκης-Παρών και ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθ. Μασλαρινός

Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ Σερρών ξεναγήθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Τον κύριο Χατζηδάκη υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, Ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, μαζί με όλους τους Δημάρχους του Νομού.

Ο Υπουργός μετά την ξενάγηση του στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης – ΜΕΑ Σερρών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με την παρακάτω δήλωση: «Αυτό που έχει γίνει στις Σέρρες, με τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προχώρησε με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, πρέπει να γίνει σε όλη τη χώρα. Γιατί αυτό που έγινε στις Σέρρες είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αντίθετα στην Αττική και αλλού, που είχαν επικρατήσει ιδεοληψίες στο όνομα υποτίθεται «προοδευτικών» ιδεών, είμαστε αυτή την ώρα μπροστά σε λόφους και βουνά σκουπιδιών. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στις σύγχρονες, ευρωπαϊκές πρακτικές.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της μονάδος. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον ΦΟΔΣΑ και τους δημάρχους των Σερρών και του Κιλκίς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Και είμαι και προσωπικά χαρούμενος γιατί αυτή η μονάδα ξεκίνησε, αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος το 2014, όταν τότε ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τα ΣΔΙΤ. Χαίρομαι που 5 χρόνια αργότερα η μονάδα αυτή ξεκινά να λειτουργεί.

Στις 8 Οκτωβρίου θα είναι σε κανονική λειτουργία. Αντίθετα στην Αττική, ενώ είχαμε καταλήξει στο αντίστοιχο σχέδιο περίπου την ίδια χρονική περίοδο, το 2014, το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε στο όνομα ενός υπερ- φιλόδοξου σχεδιασμού. Και τώρα έχουμε το πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε στη Φυλή. Ας παραδειγματιστούμε από το καλό παράδειγμα των Σερρών και ας προχωρήσουμε στο δρόμο της Ευρώπης.»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •