Δήμος Ηράκλειας: Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους που απολύθηκαν

Με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντά η δημοτική αρχή Ηράκλειας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε τις προηγούμενες ώρες αναφορικά με την απόλυση εννέα υπαλλήλων που απασχολούνταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει τον τομέα καθαριότητα στον Δήμο Ηράκλειας. Μάλιστα, οι απολυμένοι εργαζόμενοι σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για πολιτική απόφαση μιας και δεν ήταν φίλα προσκείμενοι στη νέα δημοτική αρχή.

«Η συμβατική σχέση που συνήφθη και λύθηκε αφορούσε τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας και τους εργαζόμενους και στην οποία ουδεμία σχέση κι εμπλοκή θα μπορούσε να είχε ή έχει η δημοτική αρχή» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ηράκλειας.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή τονίζει:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί απόλυσης των εννέα υπαλλήλων καθαριότητας, τα οποία οι γνωστοί άγνωστοι -είτε επώνυμα είτε ανώνυμα- έσπευσαν να αναπαράγουν με χυδαίο τρόπο για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, θα θέλαμε να καταστούν σαφή τα εξής: Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΗΦΘΗ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και στην οποία ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ Ή ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Η τοποθέτηση του ίδιου του Εργολάβου επί του θέματος που ανέκυψε, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπει περιθώρια περερμηνειών δεν εμπόδισε κάποιους να προβούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και δημόσιες δηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της ύβρεως και του ποινικού κολασμού.

Για να φρεσκάρουμε την κοντή μνήμη ορισμένων, υπενθυμίζουμε πως η υπάρχουσα σύμβαση καθαριότητας που δεσμεύει το Δήμο Ηράκλειας υπεγράφη από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Προεκλογικά, ως #Νέα_Πορεία, ασκήσαμε σε αυτήν δριμεία κριτική. Σήμερα, λίγες μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, για κάποιους θεωρείται απολύτως λογικό να έχουμε παρέμβει προκειμένου εννέα άνθρωποι να χάσουν την εργασία τους.

Δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους που απολύθηκαν και επισημαίνουμε πως η δημοτική αρχή δε βρίσκεται απέναντί τους σε αντίθεση με όσους ενδεδυμένοι το μανδύα της κατ’ επίφαση αλληλεγγύης τολμούν να εκμεταλλευτούν ένα θλιβερό γεγονός στο όνομα της μικροπολιτικής υποκρισίας.

Τέτοιου είδους δοσοληψίες, τακτικισμοί και συμπεριφορές που κάποιοι επιδιώκουν να μας καταλογίσουν κρίνοντας μάλλον εξ’ ιδίων τα αλλότρια, δεν έχουν θέση στον αξιακό μας κώδικα και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη δημόσια διοίκηση. Την ειδοποιό μας διαφορά, αντιλήφθηκαν οι συνδημότες μας, γι’ αυτο και στις εκλογές της 26ης Μαΐου μας ανέδειξαν νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη Κυριακή.

Ο Δήμος Ηράκλειας ήδη διαγράφει #Νέα_Πορεία η οποία όσο και κι αν ορισμένοι επιμένουν να λασπολογούν ή να προπαγανδίζουν, δεν ανακόπτεται.»

3 Shares