Αν. Κεμανιτζόγλου: «Προγραμματίζουμε συναντήσεις για τον αποκλεισμό των 14 χωριών από την εξισωτική»


Ακόμη περιμένουν οι κτηνοτρόφοι 14 κοινοτήτων του νομού Σερρών, που έμειναν εκτός εξισωτικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις κοινότητες Αχινού, Δασοχωρίου, Θολού, Λιβαδοχωρίου, Μεσοκώμης, Νέας Πέτρας, Νεοχωρίου Σερρών, Παλαιοκάστρου, Πεθελινού, Πεντάπολης, Ποντισμένου, Στρυμονοχωρίου, Τούμπας και Ψυχικού.

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «ορεινές περιοχές», ως «περιοχές με φυσικούς περιορισμούς» και ως «περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα» και που δικαιούνται εξισωτικής αποζημίωσης.

Οι υπόλοιπες περιοχές που ήταν αρκετές, έμειναν εκτός του καθεστώτος της εξισωτικής αποζημίωσης, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην τάξη των κτηνοτρόφων.

Στο θέμα επανέρχεται σήμερα ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου, ο οποίος δήλωσε:

«Περιμένοντας λύσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές προς επίλυση του ζητήματος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στους αγρότες των συγκεκριμένων τοπικών κοινοτήτων να συνεχίσουν να παίρνουν τα χρήματα τα οποία ήταν μια οικονομική βοήθεια. Πήραμε και παίρνουμε ήδη πρωτοβουλίες. Επιδιώκονται συναντήσεις με φορείς του νομού και με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης».

85 Shares