Σε άθλια κατάσταση το παλαιό νοσοκομείο Σερρών- Ντροπιαστικές εικόνες κατέγραψε το Infonews24

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Εικόνες που κάνουν κάθε άνθρωπο να αισθάνεται ντροπή, κατέγραψε το Infonews24, στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου Σερρών, εκεί όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας των Σερρών.

Υποτίθεται ότι το κέντρο υγείας μπορεί να παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί προκαλεί θλίψη, οργή και αγανάκτηση.

Μία πρώτη «γεύση» παίρνει ο επισκέπτης από την είσοδο ακόμη, αντικρίζοντας την κατεστραμμένη ράμπα αναπήρων, τα χόρτα που έχουν ξεπεράσει σε κάποιες των περιπτώσεων το ένα μέτρο θυμίζοντας… ζούγκλα και παρέχοντας «στέγη» σε κάθε είδους ερπετό ή τρωκτικό.

Χαρακτηριστικές είναι οι ομολογίες ανθρώπων στο Infonews24, που είδαν στον περίβολο φίδια, αλλά και κουνάβια, με αποτέλεσμα το ιατρικό προσωπικό να μην μπορεί να ανοίξει τα παράθυρα, φοβούμενο την… εισβολή κάποιου ερπετού ή τρωκτικού.

Εντωμεταξύ, χειμώνα- καλοκαίρι η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους εσωτερικούς χώρους. Τι δείχνει; Μόλις 8 βαθμούς κελσίου. Περιβάλλον που κάνει την Αλάσκα να μοιάζει με… όαση.
Και φυσικά για κλιματισμό ή θέρμανση, ούτε λόγος.

Συν τοις άλλοις, οι σωληνώσεις είναι σε τραγική κατάσταση και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι εσωτερικοί χώροι πλημμύρισαν.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, που προστίθεται στον μεγάλο κατάλογο, είναι αυτό με τον κλίβανο, ο οποίος αποτελεί εστία μόλυνσης.

Κι όλα αυτά, εν έτει 2019. Διανύοντας δηλαδή τον 21ο αιώνα, σε μία κατά τ’ άλλα Ευρωπαϊκή πόλη.

Να σημειωθεί πως τα Κέντρα Υγείας- μεταξύ αυτών και των Σερρών- παρέχουν τις εξής υπηρεσίες:
α) ειδικευμένης περιπατητικής φροντίδας για όλους τους ασθενείς που είτε προσέρχονται αυτοβούλως στα Κέντρα Υγείας, είτε παραπέμπονται από τις λοιπές υπηρεσίες Π.Φ.Υ. του Το.Π.Φ.Υ.,
β) εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών,
γ) εργαστηριακού και απεικονιστικού ελέγχου,
δ) οδοντιατρικής φροντίδας ενηλίκων και παιδιών,
ε) φροντίδας μητέρας και παιδιού,
στ) φροντίδας παιδιών και εφήβων,
ζ) εξειδικευμένης πρόληψης,
η) φυσικοθεραπείας,
θ) ιατρικής της εργασίας,
ι) κοινωνικής ιατρικής και δημόσιας υγείας.

202 Shares