6.000 φλαμίνγκο έφτασαν μέχρι στιγμής στη Λίμνη Κερκίνη (Βίντεο)

Τουλάχιστον 6000 φοινικόπτερα, τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.

Τα φλαμίνγκο ζουν σε υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή.

Τα “εξωτικά” πουλιά είναι τα μοναδικά που έχουν οριζόντια μετανάστευση στην Ευρώπη. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Το μεγάλο φλαμίνγκο έχει 120-145 εκ. μήκος, 187 εκ. ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκ. και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό.

Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές. Τα φλαμίνγκο είναι πουλιά που τρέφονται κυρίως με γαρίδες, άλγες, υδρόβια φυτά, καθαρίζουν και φιλτράρουν τα λασπόνερα της Λίμνης. Αυτό που οδηγεί τα ροζ πουλιά να μένουν στη Λίμνη είναι η πλούσια ποικιλία τροφής που μπορούν να βρουν στα λασπόνερα της Κερκίνης.

Το ράμφος του είναι ρόδινο κι αυτό με μαύρο χρώμα στην άκρη. Τα νεαρά άτομα είναι σκούρα γκριζοκάστανα με λευκό ουροπύγιο και σχεδόν μαύρα πόδια.

Δείτε το βίντεο από Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

Κοινοποίηση