Συνεχίζονται τα λουκέτα στις κτηνοτροφικές μονάδες


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Συνεχίζονται τα λουκέτα στις κτηνοτροφικές μονάδες, ρίχνοντας όλο και πιο βαθιά στα… Τάρταρα τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου, όσο τα προβλήματα με τις Ελληνοποιήσεις και τους βοσκοτόπους συνεχίζονται, τόσο η κατάσταση θα διαιωνίζεται.

Μιλώντας στο Infonews24, η κ. Σιδηροπούλου υπογράμμισε πως το ζήτημα των Ελληνοποιήσεων γάλακτος, κρέατος και κτηνοτροφικών προϊόντων, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στον κλάδο, αλλά γενικότερα στην οικονομία.

Η μόνη λύση, σύμφωνα με την κ. Σιδηροπούλου, είναι η δημιουργία συνεταιρισμών.

«Πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες, πρέπει να υπάρχουν δυναμικές παρουσίες στην αγορά, διότι δεν μπορεί επί της ουσίας να επιβάλλουμε στο εμπόριο κάποια πράγματα. Πρέπει εμείς να μπούμε πιο δυναμικά, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα προϊόντα. Μέσα από συνεταιρισμούς, ομάδες, ό,τι ο καθένας επιλέξει, αρκεί να αντιληφθεί ότι μόνος δεν γίνεται πια. Όταν έχεις απέναντί σου μεγάλες εταιρείες οι οποίες μπορούν να σε καταπιούν, δεν μπορείς μόνος. Χρειάζονται δυναμικά σχήματα,» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου.

Το δεύτερο, μεγάλο, ζήτημα που εξακολουθεί να απασχολεί τον κτηνοτροφικό κλάδο, είναι αυτό των βοσκοτόπων.

«Δυστυχώς παραμένουμε ακόμη στην τεχνική λύση των μελετών. Οι διαχειριστικές μελέτες επί της ουσίας δεν έχουν μπει στο πρόγραμμα των βοσκοτόπων. Υπάρχει ένα κενό πως θα λειτουργήσουν για τις πληρωμές μας. Ενόψει νέας ΚΑΠ πρέπει οι διαχειριστικές μελέτες να έχουν παραδοθεί και παράλληλα να γίνει και μία άλλη μελέτη ανά περιοχή, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και στις επιδοτήσεις. Δεν πρέπει ούτε ένας κτηνοτρόφος να χάσει τα δικαιώματά του. Η τελευταία δέσμευση που είχαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν για τέλος του 2019,» υπογράμμισε η κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου μιλώντας στο Infonews24.

32 Shares