Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

“Όχι στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας” λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους υπαλλήλους στον Δημόσιο Τομέα και να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Απεργία ενάντια  όπως αναφέρει στην επιστροφή των μνημονιακών εμμονών και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που επιχειρεί την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την ισοπέδωση, απ’ ότι απέμεινε, των υπολοίπων εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων”

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Η κυβέρνηση, με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» που κατέθεσε στη Βουλή επιδιώκει τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και την υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο «κυβερνητικός» εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε. Η δήθεν αθώα «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στόχο έχει να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, απαξιώνοντας τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, ως θεσμικό όργανο λήψης των αποφάσεων των Πρωτοβαθμίων Σωματείων, μετατρέποντας την συνδικαλιστική αυτοοργάνωση των εργαζομένων σε γραφειοκρατική διαδικασία του «καναπέ», όπου τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. θα αναλάβουν την καθοδήγηση των υπαλλήλων και εν τέλει θα διαμορφώνουν το αποτέλεσμα.

Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού και να επιλύσει ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία, η οποία στενάζει από την 10ετη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζει τα ίδια, δίδοντας την χαριστική βολή. Μεθοδεύει παράλληλα την πλήρη ιδιωτικοποίηση, συρρίκνωση και τελικά κατάργηση της Επικουρικής Ασφάλισης, όπως και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο Τομέα δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η Πανελλαδική Απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 θα πρέπει να είναι η αρχή ενός νέου αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την επαναφορά αυτών που χάθηκαν στα χρόνια των μνημονίων.”

0 Shares