Κ. Βελόπουλος από την Αμφίπολη: «Να συνεχισθούν οι ανασκαφές με χρήματα από τις επιχορηγήσεις των κομμάτων» (Βίντεο)

Στην Αμφίπολη βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στον Τύμβο Καστά, συνοδευόμενος από τον Σερραίο βουλευτή του κόμματος Κώστα Μπούμπα και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Αβδελά.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως η Αμφίπολη μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το θέμα της ονομασίας της χώρας που «έκλεψε» το όνομα «Μακεδονία», αλλά να δημιουργήσει και την πεποίθηση πλέον παγκοσμίως ότι η Μακεδονία είναι μία.

«Δυστυχώς λυπάμαι και θα το πω δημοσίως δεν έχει γίνει τίποτα. Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, κονδύλια δεν δίνονται, περιμένουν από το interreg να πάρουν κάποια ποσά, την ώρα που γνωρίζουμε ότι στον τύμβο υπάρχουν τουλάχιστον δύο- τρία σημεία που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να ανασκαφούν. Δυστυχώς όμως η Ελληνική πολιτεία για δικούς της λόγους, δεν δίνει τα χρήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος πρότεινε, καθώς απαιτούνται περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για τις ανασκαφικές εργασίες, τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, να δώσουν ένα ποσοστό από την επιχορήγησή τους, για να συνεχιστούν οι ανασκαφές.

«Αν σκάψουμε τον τύμβο Καστά θα έχουμε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις για την Ελλάδα και δυσάρεστες για τους Σκοπιανούς,» τόνισε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

52 Shares