Ετοιμάζεται τριψήφιο νούμερο για καταγγελίες των πολιτών για τον αντικαπνιστικό


Την προετοιμασία ενός call centre, ενός τριψήφιου αριθμού, που θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η Δημοτική Αστυνομία ή η Ελληνική Αστυνομία θα επιβάλλει πρόστιμο τόσο στον συγκεκριμένο ιδιώτη κατά του οποίου γίνεται η καταγγελία, αλλά και στον καταστηματάρχη.

«Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πάνω από το 80%, καπνιστές και μη καπνιστές, είναι ήδη ώριμη και θέλει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Θα υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν θα τον εφαρμόσουν. Αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Θα γίνει ταυτόχρονα και μια επικοινωνιακή προσπάθεια, έτσι ώστε να μπορέσει να πειστεί η νέα γενιά, διότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς. Εμείς θέλουμε να μειωθεί το κάπνισμα. Δεν είναι μόνο ο αντικαπνιστικός νόμος. Θέλουμε να έχουν άλλη κουλτούρα οι επόμενες γενιές,» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

43 Shares