Καταγγελία Β. Καλαϊτζιδή για δήθεν ρύζι «Καρολίνα Σερρών» στα ράφια σούπερ μάρκετ

Σε καταγγελία μέσω του Facebook προχώρησε ο Σερραίος επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. των «ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» Βασίλης Καλαϊτζίδης σχετικά με διαφημιστικό σποτ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που παρουσιάζει το ρύζι που υπάρχει στα ράφια ως «Ρύζι Καρολίνα Σερρών’

Ο κύριος Καλαϊτζίδης ξεσπά και αναφέρει τα παρακάτω στην ανάρτησή του:

«Σε διαφημιστικό σποτ και σε φυλλάδιο προσφορών γνωστής αλυσίδας Σ/Μ πρωτοσέλιδο η Καρολίνα Σερρών σε συσκευασία με τον χάρτη των Σερρών κτλ
Επειδή η ανοχή και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί :

1) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΡΩΝ !!!

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιείς το brand name Καρολίνα Σερρών απ την συγκεκριμένο Σ/Μ αλλά και αλλά πολλά , χωρίς να περιέχει ρύζι Καρολίνα , αλλά και χωρίς φυσικά να είναι Σερρών
Πολλές φορές , γινότανε αγορά ελαχίστων κιλών από Σέρρες ( τυπικά) για να δικαιολογείται σε περίπτωση ελέγχου .
Το ισοζύγιο αγορών – πωλήσεων είναι δυσανάλογο , με έναν απλό έλεγχο αποδεικνύεται .
Καρπώνονται λοιπόν όλοι από ένα ισχυρό brand εκτός τους τοπικούς καλλιεργητές , τις τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τους τοπικούς εμπλεκόμενους γιατί πρόκειται για αλυσιδωτή οικονομία .
Μια δυναμική καλλιέργεια , μια οικονομία με πολλά οφέλη κινδυνεύει και οδηγείται σε αφανισμό, τι εννοώ .

Στο Ν Σερρών 2ος σε καλλιέργεια στην χώρα μας καλλιεργούσε κατά μέσο όρο 35.000 χιλ στρέμματα , την περασμένη χρονιά καλλιεργήθηκαν 13.000 στρέμματα , μείωση της τάξεως 60% . Γιατί οδηγήθηκαν σε τόσο μεγάλη μείωσης ; Φυσικά λόγω χαμηλής τιμής !!!
Οι παραγωγοί , καθώς πρόκειται για μια καλλιέργεια με πολύ υψηλό κόστος παραγωγής οδηγήθηκαν στην μείωση .και στον αφανισμό της καλλιέργειας ρυζιού.

Μια απλή περιγραφή της χρονιάς που αφήνουμε ΄πίσω :
Με 13.000 στρέμματα περίπου αποδίδουν 10.000 τόνους ρύζι έμφλοιο Σερρών , απ τα οποία τα 6.500 είναι καρολίνα και κατά την επεξεργασία αποδίδουν κατά μέσο όρο 50 % δηλαδή σε κιλά 3.250 τόνους καθαρό ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ.
Τα περισσότερα κιλά πουλήθηκαν και έγινε η επεξεργασία απο τοπικές επιχειρήσεις .

Ερώτημα :
Πόσα κιλά ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ πουλήθηκαν στην χώρα μας;;;
Ίσως και 5 φορές πάνω απ ότι Καλλιεργήθηκαν
είναι απλό με ένα έλεγχο το ισοζύγιο αγορών -πωλήσεων , εαν ποτέ ελεγχθεί θα λάμψει η αλήθεια , που είναι το ζητούμενο για όλους εμάς.

Ενεργοποίηση ΤΩΡΑ πριν είναι πολύ αργά .
Ας μην διεκδικούμε μόνο επιδοτήσεις και αποζημιώσεις , αλλά και αυτά που μας προσδίδουν προστιθέμενη αξία και ταυτότητα»

96 Shares