Τι θα απογίνουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου;-Επιστολή καθηγήτριας

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου αναφορικά με την τύχη του τμήματος Γ΄ τάξης Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής αναφέρει η καθηγήτρια Δέσποινα Κετσετζίδου σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στο alfavita.gr. Η κυρία Κετσετζίδου υποστηρίζει εστάλησαν δύο επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας στις οποίες παρουσιάζονταν οι λόγοι για την έγκριση του ολογομελούς τιμήματος στο ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα η κα Κετσετζίδου αναφέρει:

Ακόμα και η αναμονή είναι μια απασχόληση. Αυτό που είναι τρομακτικό είναι να μην έχεις τίποτα να περιμένεις. Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

“Μετά λύπης μου και μετά από πολλή σκέψη και υπομονή συνειδητοποίησα πως αδίκως ήλπιζα και αγωνιούσα για την τύχη του τμήματος Γ΄ τάξης Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου Σερρών.

Μετά από δύο επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας αρ.πρωτ.416/03-09-2019 και αρ.πρωτ.479/23-09-2019 στις οποίες εξηγούσαμε επακριβώς τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η έγκριση του ολιγομελούς τμήματος , η αίσθηση που απεκόμισα είναι αδιαφορία και απαξίωση. Ματαίωση!!! 

Αναρωτιέμαι εάν μπήκε κανείς στον κόπο να ασχοληθεί ή έστω να διαβάσει τις επιστολές.

Αναρωτηθήκατε άραγε τι κάνουν αυτοί οι μαθητές;

Παίζετε με το μέλλον τους, τις ζωές τους, που κανένας σας δεν σας έχει δώσει αυτό το δικαίωμα.

Τα παιδιά αυτά θα εγκαταλείψουν το σχολείο για πάντα. Δεν μπορούν να αποφοιτήσουν λόγω της αναίτιας απόφασής σας. Οι αποστάσεις και τα εμπόδια που εγείρονται είναι ανυπέρβλητα. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια δυστυχώς.

Δυσκολεύομαι επομένως να πιστέψω και να κατανοήσω όλα αυτά τα εύηχα λόγια περί ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων. Και για να προλάβω τους κακεντρεχείς δεν κόπτομαι για τη θέση μου. Εγώ δεν απολύομαι ούτε διακυβεύεται το μέλλον μου.

Έρχομαι στην θέση των παιδιών και των οικογενειών. Κάντε το και εσείς. Δεν είναι δύσκολο. Ίσως έτσι το καταλάβετε.

Ευχαριστώ απλά όσους το διαβάσουν”

Μια εκπαιδευτικός ονόματι Κετσετζίδου Δέσποινα