Χρεώνει σε Σερραία δεκάδες ακίνητα η ΑΑΔΕ από Ξάνθη έως Κρήτη και η ίδια δεν έχει ούτε ένα

Σοκ έπαθε η κυρία Ε.Κ. Σερραία που διαμένει στη Θεσσαλονίκη όταν είδε ότι το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να της χρεώνουν δεκάδες ακίνητα από την Ξάνθη έως την Κρήτη τη στιγμή που η ίδια δεν έχει ούτε ένα. Η κυρία Ε.Κ. κατάγεται από περιοχή του Δήμου Σιντικής αλλά διαμένει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Η ΑΑΔΕ με ενημερωτικό σημείωμα που ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της συμπολίτισσα μας, την ενημερώνει ότι πρέπει να προχωρήσει στην έγκαιρη υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. Η ίδια φαίνεται από τα στοιχεία που διαθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών πως είναι κάτοχος ιδιοκτησίας ή διαμένει ή ασκεί δραστηριότητα σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής, κάτι που όπως αναφέρει η ίδια δεν ισχύει διότι όπως υποστηρίζει δεν κατέχει τίποτα στις παραπάνω περιοχές.
“Μόλις είδα το ενημερωτικό σημείωμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν πίστευα τι διάβαζα. Κατάγομαι από Σέρρες. Είμαι από περιοχή του Δήμου Σιντικής και μένω Θεσσαλονίκη καθώς δουλεύω εκεί. Δεν κατέχω τίποτα και δη στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες. Εκτός αν είμαι πάμπλουτη και δεν το γνωρίζω”  υποστηρίζει η κυρία Ε.Κ.
Δείτε το αναλυτικό σημείωμα: 

Ελληνικό Κτηματολόγιο – Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αποδέκτης: Ε. Κ.

Username:—–

Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/τρια,

Από τα στοιχεία που διαθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών προκύπτει πως είστε κάτοχος ιδιοκτησίας ή διαμένετε ή ασκείτε δραστηριότητα σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Στις 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τις παραπάνω περιοχές.

Σας καλούμε, σε περίπτωση που δεν έχετε μέχρι σήμερα δηλώσει την ιδιοκτησία σας στο Κτηματολόγιο, να το πράξετε άμεσα και πριν την λήξη της προθεσμίας.

Καθυστέρηση στις δηλώσεις ιδιοκτησίας σας δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας σας.Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.

Κοινοποίηση