Λειτουργεί από χθες η νέα πτέρυγα (Α1) στις Φυλακές Νιγρίτας

Από χθες το πρωί λειτουργεί το ένα κομμάτι της νέας πτέρυγας (Α1) του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας αφού επιτυχώς ολοκληρώθηκε η εσωτερική μεταφορά 60 κρατουμένων στη νέα πτέρυγα, με στόχο την αποσυμφόρηση της φυλακής.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους άμεση ήταν η ανταπόκριση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στο αίτημα για την ολοκλήρωση των εργασιών , διότι όπως υποστηρίζουν η κατάσταση ήταν άσχημη, αφού συνολικά οι κρατούμενοι ήταν 563 ( 529 παρόντες και 34 σε μεταγωγές) ενώ η χωρητικότητα ήταν για 480 άτομα με αποτέλεσμα οι υπεράριθμοι κρατούμενοι να κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα.

Οι εργαζόμενοι συναίνεσαν για την μεταφορά – παρά το γεγονός ότι επιβαρύνονται με επιπλέον εργασία- προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και για λόγους ασφάλειας όλων και εύρυθμης λειτουργίας της φυλακής.Το αίτημα για αύξηση του αριθμού των εργαζομένων εξακολουθεί να υφίσταται και αναμένουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέσω των διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 εσωτερικοί φύλακες και 10 είναι αποσπασμένοι στα γραφεία. Οι εργασίες και οι επιδιορθώσεις στο δεύτερο κομμάτι της νέας πτέρυγας (A2) αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα γεγονός που θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη αποσυμφόρηση της φυλακής.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών

Κοινοποίηση