Νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Στρ. Κολοκοτρώνη; – Συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών (Βίντεο)

Για άνιση κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών ακόμη και μέσα στην ίδια την Κεντρική Μακεδονία έκανε λόγο ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κύριος Χρυσάφης αφού ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που έχει κάνει για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι τις προηγούμενες ώρες είχε φτάσει στον Δήμο Σερρών η πληροφορία ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει δομή μεταναστών το πρώην Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη της πόλης των Σερρών. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σερρών ανέφερε: “Σήμερα ήρθε μια πληροφορία στον Δήμο, τη λέω με κάθε επιφύλαξη και είμαι υποχρεωμένος να την πω ότι υπάρχει σκέψη , το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη να μετατραπεί σε νέα δομή. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο νομίζω πρέπει να είμαι δίπλα στην Σερραϊκή κοινωνία και να μην επιτρέψουμε να περάσει κάτι τέτοιο”
Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί πιο ουσιαστικος ρόλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Είναι αδιανόητο για εμάς να είναι η Αυτοδιοίκηση είτε αυτή που θυμώνει και κουνάει το δάχτυλο ή να είναι επαίτης ή υποδοχέας κάποιων πρόσθετων κονδυλίων στη λογική των αντισταθμιστικών λόγω τη φιλοξενίας ή της παραμονής αυτών των ανθρώπων σε δομές ή και σε ξενοδοχεία”.
Ο Δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Ηλίας Γκότσης αναφέρθηκε στα όσα έκανε η πρώην δημοτική αρχή και ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης και κατηγόρησε τη νυν δημοτική αρχή για διγλωσσία λέγοντας ότι “Θα πρέπει πρώτα μέσα στην παράταξή σας να συμφωνείτε μ αυτά που λέτε, διότι διάβασα ότι καλώς έρχονται, θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία, οι προμηθευτές θα δουλέψουν κτλ κτλ.”
Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Σερραίων Πολιτών” Αριάδνη Παπαφωτίου ανέφερε: “Θέλω να πω ότι έχουμε μια τύχη που φιλοξενούμε τους Γιεζίντι και αυτή η τύχη που έχουμε είναι ότι η δική μας η δομή με την προέκτασή της φιλοξενεί πρόσφυγες, πρόσφυγες κύριε Δήμαρχε, πρόσφυγες και όχι μετανάστες και ούτε λαθρομετανάστες, ούτε παράνομοι μετανάστες. Οι άνθρωποι της δομής έχουν χαρτιά, έχουν πιστοποιήσεις, κάποιοι απ αυτούς έχουν πάρει ήδη άσυλο και στο σύνολό τους οι Γιεζίντι είναι στη διαδικασία διεκδίκησης ασύλου. Αυτοί οι άνθρωποι ουδέποτε και με επιβεβαίωση του Διοικητή της Αστυνομίας δημιούργησαν εδώ και τρία χρόνια προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Ζουν αθόρυβα, παράλληλα, αόρατα”.
 
Για ίση κατανομή και ενημέρωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής έκανε λόγο ο Επικεφαλής της παράταξης “ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ” Αντώνης Γεωργούλαςενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης μίλησε για ίση κατανομή τονίζοντας ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές βλάπτουν τις κοινωνίες.
Δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών
Κοινοποίηση