Η ταινία «Παράσιτα» στην κινηματογραφική λέσχη Σερρών


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σερρών «Στιγμές Της Πόλης», παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Σινέ-Κρόνιο για μία και μοναδική προβολή τα «Παράσιτα» του ΜπονγκΤζουν-Χο.
Μία από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2019 και επίσημη πρόταση της Κορέας στα φετινά Όσκαρ.

Παράσιτα
Gisaengchung / Parasite
Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν – χο με τους: Σονγκ Κανγκ – Χο, Γιανγκ Χίε – τζιν, Τζο Γέο – τζεόνγκ, Παρκ Σο – νταμ
Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2019.

Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι μια ταινία που αρνείται να κατηγοροποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη.

Απολύτως απρόβλεπτο στην πλοκή του, το αριστούργημα του Μπονγκ ΤζουνΧο (Okja, Snowpiercer) δικαίως τιμήθηκε φέτος με το Χρυσό Φοίνικα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ιστορία- πρόκειται για την πρώτη ταινία από την Κορέα που αποσπά το πολυπόθητο βραβείο.

Κριτικές :

Ένα φιλμ βαθιά πολιτικό για θεατές που μπορούν να δουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και δεν θέλουν το σινεμά τους να αντικαθιστά το θρησκευτικό κήρυγμα ή τον πολιτικό προσηλυτισμό. Μοντέρνο κι ευρηματικό, καυστικό και σαρδόνιο, ιδιοφυές και οργισμένο, το «Parasite» είναι μια σπουδαία και σκληρή ταινία που σε κάνει να γελάς πικρά στην αποκάλυψη της εικόνας μιας κοινωνικής πραγματικότητας που είτε το θέλεις είτε όχι σε αφορά. (FLIX)

Τα Παράσιτα, που σίγουρα οι αδελφοί Κοέν θα ζήλευαν και ο Ταραντίνο θα χειροκροτούσε δακρυσμένος, δεν είναι μόνο μια ταινία για τη διάκριση, του πλούτου, της κάστας ή της μόρφωσης, αλλά μια μεθυστική διασταύρωση κινηματογραφικών ειδών, από τη μαύρη κωμωδία εκδίκησης ως την αγωνιώδη περιπέτεια, οικουμενική, αιχμηρή και ψυχαγωγικά φρέσκια, για τη σημασία της δεύτερης, ή και τρίτης, ευκαιρίας. Από έναν δεξιοτέχνη master, μία από τις κορυφαίες ταινίες των τελευταίων χρόνων. (www.lifo.gr)

Αυτός ο επίμονος και μεθοδικός Κορεάτης σκηνοθέτης και σεναριογράφος, που φέτος συμπλήρωσε τα 50 του χρόνια και τον Μάιο κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ανήκει ήδη στην ολιγομελή κοινότητα των εκλεκτών του σύγχρονου σινεμά χάρη στις αλλόκοτες κινηματογραφικές του περιπέτειες και το αναμφισβήτητο ταλέντο να τις διηγείται δεξιοτεχνικά. (Καθημερινή)

Έτσι, εκστατικοί απολαμβάνουμε το συναρπαστικό σλάλομ της ανάμεσα σε στιλ, διαθέσεις και είδη: κλειστοφοβικό θρίλερ, ψυχαναλυτική αλληγορία (ευφυέστατη η χρήση της επιφάνειας και του υπογείου), πικρή κωμωδία, πολιτική σάτιρα και γκροτέσκα φάρσα. Αναμφίβολα η τολμηρότερη κινηματογραφική πρόταση της χρονιάς. (Αθηνόραμα)

Κοινοποίηση