Π. Σπυρόπουλος: «Καμία ανησυχία από τη βλάβη στο Κοζλοντούι» (Βίντεο)


Σε επιφυλακή τέθηκαν αμέσως και οι αρχές στην Ελλάδα, μετά τη βλάβη που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στον κύριο αγωγό κυκλοφορίας του αντιδραστήρα, του πυρηνικού εργοστασίου Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, που βρίσκεται μόλις 350 χιλιόμετρα από τις Σέρρες.

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, δημιουργήθηκε αναταραχή, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, έσπευσε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, έχοντας ήδη στα χέρια του τις σημερινές μετρήσεις από τον Δημόκριτο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσον αφορά στα επίπεδα ραδιενέργειας υπεύθυνος είναι ο Δημόκριτος και σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις που αφορούν στο νομό Σερρών, τα επίπεδα είναι φυσιολογικά.

«Σε σχέση με το 100 που είναι η αυξημένη πιθανότητα ασθένειας, το επίπεδο στο νομό Σερρών είναι 0,1, δηλαδή χίλιες φορές κάτω. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

25 Shares