Μ.Α.Σ. Μαντουλίδης – Πανσερραϊκός Κρι Κρι: 63-71


Μια πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη, που είναι και η πρώτη φετινή εκτός έδρας, πέτυχε η ομάδα του Πανσερραϊκού Κρι Κρι με αντίπαλο τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και με τον τρόπο αυτό αναρριχήθηκε στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν από το ξεκίνημά του ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ.

Ωστόσο, στο πρώτο του μέρος η νεανική ομάδα του Μαντουλίδη απέκτησε με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ (20-15) εκμεταλλευόμενη, κυρίως, τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και την ευστοχία της τόσο από την περιφέρεια όσο και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Με 8 επιθετικά ριμπάουντ, 8 εύστοχες βολές και ισάριθμα τρίποντα(!) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 4 πόντους (39-35).

Στην επανάληψη, με μπροστάρη τον Ντίνο, η Σερραϊκή ομάδα πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (41-44 στο 23’), αλλά δεν κατάφερε να το διατηρήσει ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου του απέναντι στους μαχητικούς Θεσσαλονικείς (57-54).

Ωστόσο, οι τραυματίες από τις 2 τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας Γεωργιανός Π. και Γρίψιος που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου από τον πάγκο ρίχτηκαν για τα καλά στη μάχη και βοήθησαν σημαντικά τα «λιοντάρια» να αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ με 63-67 στο 35’.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η αμυντική λειτουργία της ομάδας λειτούργησε άψογα και, χωρίς να δεχτεί κανένα καλάθι για 5 λεπτά, πετυχαίνοντας επιμέρους σκορ 06-17 στην τέταρτη περίοδο, κατέκτησε το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα!

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:
 Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο νεαρός Σερραίος καλαθοσφαιριστής, Λευτέρης Σίμογλου που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Πανσερραϊκού και του οποίου το δελτίο ήταν το πρώτο που παραχώρησε πριν 3 χρόνια, η νέα διοίκηση της ομάδας.
 Το κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη είναι ένα «πραγματικό στολίδι» για το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο κοσμούν στο εσωτερικό του 30 λάβαρα με τις κατακτήσεις μεταλλίων σε διασυλλογικά, αναπτυξιακά και σχολικά πανελλήνια πρωταθλήματα της ομώνυμης ομάδας.
 Σπουδαία δουλειά έκανε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και, κυρίως οι φυσικοθεραπευτές Γιάννης Εμμανουήλ και Σάκης Σαμαράς, οι οποίοι παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, ετοίμασαν αγωνιστικά τους καλαθοσφαιριστές Γεωργιανό Π. και Γρίψιο Π., αντίστοιχα.
 Η επόμενη αναμέτρηση για τους «κόκκινους» θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο κλειστό της Κοιλάδας απέναντι στον ισόβαθμο Κένταυρο Καλλικράτειας.
 Τον αγώνα προσέφεραν οι χορηγοί της ομάδας: η εταιρεία «Θέρμη – Τηλεθέρμανση», η εταιρεία «RIELLO», η παρκετοποιία Εμμανουηλίδης – Μακαράς, το «Kouzina Bar» και το ουζερί «Νέο Κρόνιο».

Διαιτητές: Μαντήλας – Ντόγκας
Δεκάλεπτα: 20-15, 19-20, 18-19, 06-17
Μαντουλίδης (Καραμανώλης-Παπαευσταθίου): Τάκης 2, Φόρογλου 21(6), Κεραμάρης 7, Καπουράνης, Δημητρόπουλος, Σαρασίδης, Καναγκίνης, Μαλανδρής 8(2), Ντίαθ 9(1), Σίμογλου 14(2), Παπαϊωάννου 2
Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Θεοδωρίδης): Συμεωνίδης 13, Γρίψιος 7, Γεωργιανός Ν. 2, Γεωργιανός Π. 10(1), Τράκας 2, Δατσιάδης 3(1), Ντίνος 17(4), Χατζηανδρέου, Θολιώτης 4, Κάτος 5(1), Σταματόπουλος 2, Χορτομάρης 6(2)
M.V.P.: Ντίνος Λεωνίδας

Κοινοποίηση