Νέες αλλαγές σε Facebook και Instagram για την προστασία των παιδιών από το ακατάλληλο περιεχόμενο


Το Facebook και η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών του Instagram θα εισαγάγει μια αλλαγή πολιτικής στις αρχές του επόμενου έτους, η οποία θα κρύβει διαφημίσεις και εικόνες για χρήστες άνω των 18 ετών.

Ως μέρος της αλλαγής πολιτικής, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης θα απαλλάξει πολλούς τύπους κατηγοριών σεξουαλικού περιεχομένου για χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Οι έφηβοι θα αποκλειστούν από την προβολή σεξουαλικών διαφημίσεων, τις απεικονίσεις ακατάλληλου περιεχομένου και τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις γυμνού ή σεξουαλικών πράξεων.

Οι διαφημίσεις, που περιέχουν “έμμεση σεξουαλική δραστηριότητα” και φωτογραφίες έργων τέχνης που απεικονίζουν σεξουαλική δραστηριότητα, θα παραμείνουν, ωστόσο, ορατά στους ενήλικες.

Οι περιορισμοί θα εξαρτώνται αποκλειστικά από το αν οι έφηβοι καταγράφουν τις σωστές ηλικίες τους.

Είναι πολύ πιθανό για τους ανήλικους χρήστες που δεν έχουν καταχωρήσει την πραγματική τους ηλικία να συνεχίσουν να βλέπουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το Facebook ανέφερε ότι έχει συμβουλευτεί 25 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από την κοινότητα των LGBT, των διανοουμένων και ακτιβιστών ελευθερίας λόγου καθώς και των οργανισμών για την ασφάλεια των παιδιών, πριν εξετάσουν την αλλαγή.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως να προστατευτείτε μέσα από τα σχετικά φυλλάδια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για Facebook και Instagram.

Πηγή: telegraph.co.uk

Κοινοποίηση