Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 200.000 νοικοκυριά

Την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ ανακοίνωσε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ! Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη ή Παρασκευή από το Υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα χρήματα θα είναι «μετρητά και στο χέρι» όπως είπε στον Γιώργο Αυτιά.

Την τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα σχολίασε μέσω Facebook η πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου γράφοντας: «Το κοινωνικό μέρισμα το 2018 δόθηκε σε 1.463.524 νοικοκυριά. Φέτος η ΝΔ θα το δώσει σε 200.000 νοικοκυριά… Η κανονικότητα επέστρεψε»

 

 

32 Shares