Σε «κώμα» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τις ημέρες εφημεριών- Ατελείωτες ουρές από ασθενείς


Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τις ημέρες των εφημεριών.
Όπως κατήγγειλε πολίτης στο Infonews24, το περασμένο Σάββατο μετέφερε τον πατέρα του στο Ιπποκράτειο που εφημέρευε, στις 7 το απόγευμα και παρέμεινε μέχρι ρις 7 το πρωί!

Ο καταγγέλλων δεν έριξε την ευθύνη στους γιατρούς, που όπως είπε «έκαναν ό,τι μπορούσαν», αλλά στο σύστημα, καθώς το Ιπποκράτειο ήταν το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε εκείνη την ημέρα και καλούνταν να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της Θεσσαλονίκης, αλλά και των γύρω νομών.

«Είναι μπ@@ρδες αυτά, που εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας για αξιολογήσεις των νέων διοικητών νοσοκομείων ανά τρίμηνο. Σε ένα τρίμηνο δε ξέρεις καν πώς λειτουργεί το νοσοκομείο», είπε μιλώντας στον Focus FM o εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ από τη Θεσσαλονίκη, Πέτρος Κετικίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, αποκάλυψε ακόμη, ότι τις μισές μέρες, που έχουν εφημερίδα το «Ιπποκράτειο» και το «Παπαγεωργίου» υπάρχει εφημερία μόνο ενός νοσοκομείου, χωρίς τη συνδρομή του «Άγιος Παύλος», λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Στις γενικές εφημερίες, όταν είναι μόνο ένα νοσοκομείο σε επιφυλακή, δέχεται περισσότερα από 1.500 άτομα. Εκεί η αναμονή είναι 8 ώρες, δε γίνεται αλλιώς», παραδέχθηκε ο κ.Κετικίδης. Για τα ραντεβού, είπε, ότι «για ένα οφθαλμολογικό περιστατικό μπορούν να φτάσουν ένα εξάμηνο στην αναμονή και άλλο ένα εξάμηνο ή ακόμη και χρόνο για να αντιμετωπιστεί τελικά αν χρειαστεί επέμβαση».

Ο ίδιος μίλησε για συστηματική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. «Ο λύκος αν αλλάζει, δεν αλλάζει το χούι», επεσήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Πηγή: focusfm.gr

43 Shares