Επίσκεψη Υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Τύμβο Καστά (Φώτο)

Τον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία των βουλευτών της Π.Ε. Σερρών. Η κυρία Μενδώνη έδωσε σαφείς οδηγίες στους αρχαιολόγους για τη συνέχιση των εργασιών στο οικουμενικό μνημείο της Αμφίπολης έτσι να αξιοποιηθεί να αναδειχθεί το Τύμβος.

“Το οικουμενικό μνημείο της Αμφίπολης ξαναβγαίνει στο φως ύστερα από την ιδεοληπτική λήθη των 4,5 προηγούμενων χρόνων. Για 2η φορά, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέπτεται και επιβλέπει τους χρόνους εκτέλεσης του έργου” σχολίασε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνική δικτυώσεις η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

“Σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τον Λόφο Καστά, στην Αμφίπολη. Έδωσε σαφείς οδηγίες στους αρχαιολόγους για τη συνέχιση των εργασιών, προκειμένου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό. Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πατρίδας μας” έγραψε στο Facebook ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, αναρτώντας μάλιστα και σχετικά φωτογραφία από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο σημείο.

Φωτογραφίες από Facebook Φωτεινής Αραμπατζή και Αναστάσιου Χατζηβασιλείου