Ομιλία του π. Ανδρέα Κονανου στο Χαρωπό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρωπού “Άγιος Γεώργιος” σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου διοργανώνουν ομιλία με θέμα “Όταν η μαμά γελά, όλο το σπίτι είναι καλά” με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ανδρέα Κονάνο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα στην αίθουσα Βαλκάνια. Νωρίτερα, στις 17:00 θα υπάρξει ομιλία με θέμα “Φλεβική ανεπάρκεια, υπάρχει λύση” από την κυρία Άννα Κάτσα, αγγειοχειρούργο.

Ο πατήρ Ανδρέας Κονάνος είναι ένας νέος ιερομόναχος, καθηγητής θεολόγος στα σχολεία της Ελληνικής Παιδείας και εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής. (Ο Ι.Ν. ανήκει στην Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν). Γεννήθηκε το 1970 στο Μόναχο της Γερμανίας από γονείς που κατάγονται από τα Ιωάννινα.

Το 1977 η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα. Σπουδές :

– κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι

– Θεολογία στην Αθήνα

Το 1999 χειροτονήθηκε διάκονος.

Το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος κι Αρχιμανδρίτης. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 2006 ως το 2013 μιλούσε στην εκπομπή “Αθέατα Περάσματα” στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία”. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

38 Shares