Έτοιμο το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει ως κύρια αποστολή το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών, εξέδωσε σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2019, εγκύκλιο της με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

Στην παραπάνω εγκύκλιο δίνονται συντονιστικές οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της ΓΓΠΠ, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εταιρειών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων.

Στην σύσκεψη θα εξετασθούν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα και την συνεργασία των φορέων στην από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο, για την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020.

Κοινοποίηση