Σιδηρόκαστρο: Μήνυμα αγάπης της ΣΤ τάξης του 2ου Δ.Σ. στο ΚΕΠΕΠ (Φώτο)

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 τα παιδιά των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης μαζί τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Δομτζίδη Απόστολο, Ντικμπασάνη Βασιλική και την δασκάλα Μουσικής του σχολείου μας Ξανθούλα Κουκούλη επισκέφτηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) Σιδηροκάστρου.

Το Παράρτημα είναι μία δομή κλειστής φροντίδας στην οποία παρέχεται περίθαλψη και φροντίδα σε άτομα με πολλαπλές αναπηρίες από τη γέννηση τους και άνω. Παρέχονται υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και θεραπευτικά προγράμματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές/τριές μας να συναντήσουν τρόφιμους του παραρτήματος, να επικοινωνήσουν μαζί τους καθώς και με τους εργαζόμενους/ες που μεριμνούν γι’ αυτούς, να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται και να μεταφέρουν σε όλους το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της αγάπης.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε με κεράσματα το προσωπικό του Παραρτήματος με επικεφαλής τον κοινωνικό λειτουργό κ. Πετρίδη Κωνσταντίνο, καθώς και αρκετά παιδιά που περιθάλπονται εκεί. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε την μαθητική ομάδα και τους εκπαιδευτικούς για τις υπηρεσίες του Παραρτήματος. Στη συνέχεια οι μαθητές με τη συνοδεία του αρμονίου της κ. Ξανθούλας πλημμύρισαν με νότες την αίθουσα. Τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχήθηκαν με ένα ζεστό χαμόγελο αγάπης καλές γιορτές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ήταν μια συγκινητική συνάντηση για όλους, με έντονα φορτισμένα μηνύματα, όπου οι μαθητές/τριές μας  συναντώντας άτομα με αναπηρίες είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τη σημασία της σωματικής και διανοητικής υγείας και, ταυτόχρονα, την αξία της οργανωμένης καθημερινής φροντίδας που πρέπει να προσφέρεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες .

“Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους στο Παράρτημα για την υποδοχή που επιφύλαξαν στους μαθητές και στις μαθήτριές μας και τους ευχόμαστε να είναι υγιείς, καλοδιάθετοι και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίο ανθρωπιστικό τους έργο.” σημειώνει με μήνυμά του ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Ευθύμης Τσιλικίδης

99 Shares